e-Shantom: μαθήματα γιόγκα και χοροθεραπείας online

e-Shantom: μαθήματα γιόγκα και χοροθεραπείας online

e-Shantom: πάντα σε σύνδεση, πάντα κοντά

Μαθήματα γιόγκα και χοροθεραπείας online
Για ενδυνάμωση σώματος ψυχής και αφοσιωμένων σχέσεων

Με τη  ΛΗΔΑ SHANTALA

Η Λήδα Shantala,  μέσα από την ανάγκη της να είναι κοντά στους μαθητές και τους φίλους της, για να κρατηθεί ζωντανή η επαφή με όλους, με την άσκηση και με τον εαυτό, προσφέρει μαθήματα μέσω διαδικτύου καθημερινά εκτός Κυριακής στις 19:15.  Έως το Σάββατο 11 Ιουλίου.
Τα e-μαθήματα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα εξ επαφής μαθήματα,  όμως στις παρούσες συνθήκες, θα μας στηρίξουν ουσιαστικά, προσφέροντας ασφαλή άσκηση χωρίς κίνδυνο σωματικών και ψυχικών τραυματισμών.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Από την Πέμπτη 26/03/2020 έως και Σάββατο 11/7/2020

Σε αυτό το διάστημα και σύμφωνα με τις αποφάσεις των Αρχών, θα έχουμε καλύτερη αίσθηση για το πώς θα προχωρήσουμε

 

ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

 ΔΕΥΤ.  ΤΡΙΤΗ  ΤΕΤ.  ΠΕΜ.

ΠΑΡ.

 ΣΑΒΒ.
 Yoga  Διαλο
γισμός
 Yoga  Satsang  Yoga  Xοροθε
ραπεία
26/3 27/03 28/03
30/3 31/3 1/4 2/4 3/4  4/4
 6/4 7/4 8/4  9/4  10/4  11/4
13/4 14/4 15/4 16/4 17/4 18/4  
20/4 21/4 22/4 23/4 24/4 25/4
27/4 28/4 29/4 30/4 1/5 2/5
4/5 5/5 6/5 7/5 8/5 9/5
11/5 12/5 13/5 14/5 15/5 16/5
18/5 19/5 20/5 21/5 22/5 23/5
25/5 26/5 27/5 28/5 29/5 30/5
1/6 2/6 3/6 4/6 5/6 6/6
8/6 9/6 10/6 11/6 12/6 13/6
15/6 16/6 17/6 18/6 19/6 20/6
22/6 23/6 24/6 25/6 26/6 27/6
29/6 30/6 1/7 2/7 3/7 4/7
6/7 7/7 8/7 9/7 10/7 11/7


TΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

e- Γιόγκα: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 19:15 – 20:45
Περιλαμβάνει asanas, pranayama, χαλάρωση – yoga nidra, διαλογισμό.

e- Πραναγιάμα  –  Διαλογισμός: Τρίτη 19:15 – 20:15
Το Πραναγιάμα, που σημαίνει απορρόφηση και έλεγχος της ζωτικής δύναμης, αποτελείται από  εξειδικευμένες αναπνευστικές ασκήσεις που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τους πνεύμονες, το νευρικό σύστημα,  τον εγκέφαλο και  τα ενεργειακά αποθέματα.  Ηρεμούν το νου και  φέρνουν διαύγεια. Aπαραίτητα πριν το διαλογισμό

e - Συζήτηση & Φιλοσοφία (Satsang): Πέμπτη 19:15 – 20:15
Παρουσίαση φιλοσοφικού θέματος από την ινδική φιλοσοφία - βασισμένη στα έγκυρα πανάρχαια κείμενα Vedanta, Samkya, Υοga. Ακολουθεί  συζήτηση.

e- Χοροθεραπεία: Σάββατο 19:15 – 20:45
Περιλαμβάνει πρακτική χοροκινητικής έκφρασης και λεκτικό μοίρασμα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Σας παροτρύνουμε  να παρακολουθήσετε όλα τα μαθήματα. Θα λειτουργήσουν θεραπευτικά και θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα δυναμικό restart ψυχοσωματικά και πνευματικά.  Μπορείτε όμως να επιλέξετε και μεμονωμένο μάθημα ή μαθήματα της επιλογής σας.

ΚΟΣΤΟΣ: Με ανοιχτή, ελεύθερη εισφορά.

e- ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ:  Για τις συναντήσεις μας θα χρησιμοποιήσουμε την πολύ απλή  πλατφόρμα.  Zoom.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Είναι απαραίτητο ο υπολογιστής σας να είναι εφοδιασμένος με web cam –κάμερα εξωτερική με ενσωματωμένο μικρόφωνο συνδεδεμένη με τον υπολογιστή, το laptop ή το τηλέφωνό σας. Ως επί το πλείστον τα laptop και τα τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Η εγγραφή θα καταχωρείται  αφού έχετε καταθέσει τη δωρεά σας. Ολοκλήρωση εγγραφής τo αργότερο μέχρι τις 22:00 της προηγούμενης ημέρας του μαθήματός σας.

 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ LINK:  Για κάθε ημερομηνία στην οποία αντιστοιχεί το μάθημα που θέλετε να παρακολουθήσετε θα λαμβάνετε ένα ξεχωριστό -αποκλειστικό για τη συγκεκριμένη μερομήνια-  link εισόδου στο Zoom.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ EΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ e-ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 BHMA 1: Καταβολή εισφοράς στο λογαριασμό του Shantom (τράπεζα Πειραιώς):

Τρόποι μεταφοράς:  e-banking, μεταφορά σε ΑΤΜ ή πληρωμή στο ταμείο της τράπεζας

IBAN: GR87 0172 0760 0050 7609 3167 176 
Δικαιούχος: ΑΜΚΕ Shantom Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών
Έξοδα μεταφοράς: Εάν κάνετε την κατάθεσή σας από λογαριασμό άλλης τράπεζας εκτός από την Πειραιώς, θα υπάρχουν έξοδα μεταφοράς. Η επιβάρυνση αυτή να είναι στον εντολέα (που είστε σεις) και όχι το δικαιούχο (το Shantom).
Αιτιολογία: Γράψτε το όνομά σας και "εισφορά". 
Αποδεικτικό  PDF: Αν πληρώσετε με e-banking, η τράπεζα σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε το αποδεικτικό κατάθεσης σε .pdf στον υπολογιστή σας. Παρακαλούμε να το κάνετε, θα χρειαστεί.  Αν πληρώσετε σε ΑΤΜ ή στο ταμείο, πρέπει να φωτογραφήσετε ή σκανάρετε το αποδεικτικό κατάθεσης ώστε να μας το στείλετε. 

ΒΗΜΑ 2: Mας στέλνετε με mail
α. Το αποδεικτικό κατάθεσης (το pdf που αποθηκεύσατε, ή τη σκαναρισμένη απόδειξη σε .jpg) συνημμένο.
β. Tα στοιχεία σας: Ονοματεπώνυμο,  διεύθυνση (οδό, αριθμό, ΤΚ και δήμο), ΑΦΜ.  (Αυτό χρειάζεται μόνο την πρώτη φορά!)
γ. Γράψτε το μάθημα ή τα μαθήματα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, μαζί με την ημερομηνία τους.

Μόλις οι αρχές μας επιτρέψουν να επαναλειτουργήσουμε, η γραμματεία θα σας στείλει την απόδειξη σας βάσει των στοιχείων που θα έχετε συμπληρώσει.   (Η έκδοση απόδειξης είναι υποχρεωτική για το Shantom)

 ΒΗΜΑ 3 (αυτό το κάνουμε εμείς!):
Μόλις λάβουμε τα παραπάνω στοιχεία, θα σας στείλουμε ηλεκτρονικά, μέχρι τις 12:00 της ημέρας του μαθήματος:

  • Tα στοιχεία (link, password) με τα οποία θα μπείτε στη πλατφόρμα και τη συγκεκριμένη συνεδρία.
  • Link με όλες τις οδηγίες βήμα-βήμα (με screenshot) για να κατεβάσετε την πλατφόρμα. Είναι απολύτως ασφαλής για να την αποθηκεύσετε όταν σας ζητηθεί. 
  • Link με όλες τις τεχνικές πληροφορίες βήμα-βήμα (με screenshot) για να μπείτε και να εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα Ζοοm. Είναι όλα απλά, όμως επιτρέπουν μια εξοικείωση ώστε να αφοσιωθούμε στο μάθημα χωρίς λειτουργικές απορίες και δυσκολίες. 

Για να έχετε περισσότερο χρόνο δοκιμών με την πλατφόρμα και τη web camera, συστήνουμε να κάνετε εγκαίρως την εγγραφή σας


leda online 2 web

 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα σύνδεσης στο Zoom: 19:00. Συστήνεται να έχετε πάρει κοντά σας ό,τι θα χρειαστείτε για το μάθημά σας.

Ώρα έναρξης μαθήματος: 19:15. Παρακαλούμε να είστε απολύτως συνεπείς με αυτό το ωράριο ώστε με την έναρξη του μαθήματος ακριβώς στις 19:15, να μη χρειαστεί να διακοπεί η ροή του, πόσο μάλλον που ξεκινάμε με σιωπή. Αν έχετε καθυστέρηση παρακαλούμε να μην μπείτε στη συνεδρία (η εισφορά δεν επιστρέφεται).

 ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ  e-μαθημάτων

1.  Για τη γιόγκα: Στρώμα άσκησης, 3 μαξιλαράκια, (ένα για κάθισμα λίγο πιο παχύ, 2 μικρότερα ως βοηθητικά  accessories του μαθήματος), κουβέρτα  για τη χαλάρωση, πετσετούλα για το κεφάλι. 
Συστήνεται η χρήση καρέκλας εάν υπάρχουν πόνοι στη μέση για τα καθιστικά μέρη.
Για λόγους υγιεινής συστήνεται να βάζετε το στρώμα στο πάτωμα πάντα από την ίδια μεριά

2.  Για τη χοροθεραπεία: χαρτί Α4, στυλό, χρωματιστά  μολύβια, ή κηρομπογιές , αν κάτι σχεδιάσουμε. Στρώμα  και μαξιλάρι αν θέλετε να καθίσετε κάτω. 
3.  Για το διαλογισμό: Σε καρέκλα, ή στο πάτωμα με μαξιλάρια.
4.  Για τη φιλοσοφία και συζήτηση (Sat Sang). Τετράδιο ή χαρτί Α4 για σημειώσεις, στυλό. Κάθεστε  κάτω ή σε  καρέκλα.
5. Για λεκτικό μοίρασμα σε όλα τα μαθήματα, καρέκλα κοντά στον υπολογιστή.

Δοκιμάστε όλες τις θέσεις αν τις πιάνει η κάμερα, αλλιώς τροποποιήστε ανάλογα με τις συνθήκες.

Πρόβα με τη web cam:

Μπαίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες στην πλατφόρμα. 
Βεβαιωθείτε  ότι λειτουργούν σωστά ο ήχος και η εικόνα από την web camera, (αφού έχετε μπει στην πλατφόρμα του zoom γιατί αλλάζει η οπτική από πλατφόρμα σε πλατφόρμα). 
Τοποθετείστε την κάμερα ώστε να σας παίρνει, χωρίς να χρειάζεται να τη μετακινήσετε, σε δυο ή τρεις θέσεις μέσα στο χώρο σας: 

  • Σε καρέκλα. Ένα κοντινό πλάνο σε καρέκλα για χειρισμό του ποντικιού και του πληκτρολογίου ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος
  • Καθιστοί-ξαπλωτοί στο πάτωμα.
  • Όρθιοι. Το πιο μακρινό πλάνο, για άσκηση και ελεύθερη κίνηση. Η κάμερα να πιάνει το σώμα από τα πόδια μέχρι το κεφάλι –όσο γίνεται. Ανοίξτε τα χέρια στο πλάϊ και μπροστά σας.

Σας συστήνουμε θερμά να έχετε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία πολύ πριν την ώρα του μαθήματος.

 Η πρόθεσή μας ξεπερνά τους φυσικούς περιορισμούς
Σας στείλαμε αυτές τις οδηγίες για να πετύχει ο καθένας το καλύτερο στο χώρο του. Αν όμως δεν είναι όλα τέλεια, δεν πειράζει.   Θα αυτοσχεδιάσουμε με ό,τι  έχουμε και θα προσαρμοστούμε δημιουργικά  στις οποιεσδήποτε συνθήκες.
S16 kilaka

Είπαν για τα online μαθήματα

e-μαθήματα με τη Λήδα: Ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα εμπειρία. Ένα εγχείρημα εν τω μέσω φόβων και αναστολών, μια κατάφαση στη συνέχιση και τον εμπλουτισμό της ανθρώπινης επαφής, της μάθησης, της άσκησης, της ζωής. Όπου ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο “ησυχίας”, μας χαρίζει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο, ενδιάμεσα των μαθημάτων, για πληρέστερη αφομοίωση και καρποφορία όσων προσλαμβάνουμε κατά τη διάρκεια αυτών, μεγιστοποιώντας το όφελος.   Μέσα από μια διαδικτυακή πλατφόρμα εύχρηστη και λειτουργική, η Λήδα είναι σταθερά μαζί μας, παρούσα με όλη της την υπόσταση και ενέργεια. Η σαφήνεια των οδηγιών της, η προσεκτική παρακολούθησή τους από την πλευρά των μαθητών και εν γένει η λεκτική κυρίως επικοινωνία, συντελούν ώστε η έλλειψη σωματικής εγγύτητας να μην αποτελεί εμπόδιο και αποδεικνύεται ότι η σχέση δασκάλου μαθητή, όντας πρωτίστως πνευματική, όσο κι αν ευεργετείται από τη φυσική παρουσία, λειτουργεί αποτελεσματικά και όταν η φυσική παρουσία δεν είναι δυνατή.
Kι αν για αρκετούς από εμάς, τα e-μαθήματα είναι ένας τρόπος να επεκτείνουμε τη μαθητεία μας εκεί όπου διαφορετικά δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να προβούμε, λόγω απόστασης ή άλλων περιορισμών, μήπως να εξεταζόταν το ενδεχόμενο αυτά να συνεχιστούν (ίσως πιο αραιά) και μετά την άρση των μέτρων; Μήπως τα e-μαθήματα είναι ένα παράθυρο στο σπίτι του Shantom που αξίζει να μείνει ανοιχτό; - Χ.Ζ.

Τα σεμινάρια που παρακολούθησα μέσο ίντερνετ ζωντανά, ήταν μια 'όαση την εποχή του κορονοιού. Ένα παράθυρο στην πνευματικότητα που βοήθησε να σπάσει την μονοτονία και να φέρει ανάταση φυσική, ενεργειακή, ψυχολογική κι νοητική. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε αυτές της συνεδρίες. Ευχαριστώ πολύ τη Λήδα για την προσφορά της. - Γ.Σ.

Δεν φανταζόμουν ότι τα on-line μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού & φιλοσοφίας με τη Λήδα θα ήταν μία πνευματική & σωματική όαση αυτές τις ημέρες του "Μένουμε Σπίτι". Στη σωματική ευξία έρχονται να προστεθούν όχι μόνο η χαρά να βλέπω και να επικοινωνώ με πρόσωπα γνωστά και αγαπητά από το Shantom αλλά και η "τροφή για σκέψη" μέσα από τα φιλοσοφικά μαθήματα καθώς και η ηρεμία του νου μέσα από το διαλογισμό. Είναι μιά διαδικασία που με βοηθά αφάνταστα να βλέπω τη ζωή θετικά, να είμαι χαρούμενη και να συνεχίζω την πνευματική μου εξέλιξη παρά τις αντιξοότητες της καθημερινότητας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην αγαπημένη Λήδα. - Α.Χ.

Το να κάνεις μαθήματα, έστω και εξ αποστάσεως, με τη Λήδα Σάνταλα, είναι μεγάλη τύχη, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, λόγω του κορωνοΐού. Γιατί η πρόσβαση στη σπάνια γνώση και σοφία της, η επαφή μαζί της, έστω και μέσα από την οθόνη του υπολογιστή, σε βοηθάει να βρίσκεις στηρίγματα αλλά και να διατηρείς τα ενδιαφέροντα που είχες, πριν αυτήν την νέα νόσο ... Γιόγκα, διαλογισμό, χοροθεραπεία, satsang, Μπάρατα Νάτυαμ: τα κάνω ανελλιπώς, συνδεόμενος στο διαδίκτυο στη γνωστή ώρα (στις 7 το απόγευμα), με την ίδια δίψα όπως και πριν... Λήδα σ ευχαριστώ!  - Κ.Δ.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom