Εναέρια ακροβατικά για παιδιά σε στεφάνι και πανιά

Πώς συνδέεται η έμφυτη τάση των παιδιών να σκαρφαλώνουν και να κρέμονται με τα εναέρια ακροβατικά;

Στο πρώτο μέρος του μαθήματος, θα σταθούμε σε κατάλληλη ενδυνάμωση και διατάσεις, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε το σώμα να παίξει με την βαρύτητα. Έχοντας ως βασική αρχή το δημιουργικό παιχνίδι, θα περάσουμε στα εναέρια αντικείμενα όπου τα παιδιά θα εξερευνήσουν και θα ανακαλύψουν νέους τρόπους ενδυνάμωσης και ψυχαγωγίας.

Βασικός μας στόχος είναι να ξεπεράσουμε το φόβο που προκαλούν οι ανάποδες (και όχι) “εναέριες” θέσεις και να εξοικειωθούμε με αυτές. Θα μάθουμε το πρώτο λεξιλόγιο των εναέριων ακροβατικών θέσεων γεμίζοντας ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση μέσω της δημιουργικής επαφής με τον κόσμο των ακροβατικών του “αέρα”.

Εναέρια ακροβατικά σε πανιά και στεφάνι για ενήλικες

Μαριάννα ΚαλπατσόγλουΜαριάννα Καλπατσόγλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, της Κοινωνικής και Πολιτικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Freies Universität Berlin.
Από το 2007 διδάσκει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει σε αγωνιστική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού -συγχρονού χορού από πολλούς χορευτές και προπονητές.
Μέσα από την ενασχόληση με το χορό προέκυψε η αγάπη και η περιέργεια για το τσίρκο. Γνώρισε και ασχολήθηκε με το τσίρκο όταν ήταν στο Βερολίνο στo Center For Performing Arts “Katakomben” και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια εναέριων ακροβατικών απο διακεκριμένους χορευτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (μεταξύ άλλων Alex Allan, Will Davis, Emiliano Ron, Sarah Bebe Holmes, Gabriel Tramullas, Tyrone Herlihy, Dream Frohe, Μυρτώ Πετροχείλου, κ.α.).

Έχει συμμετάσχει ως performer ακροβατικών και εναέριων ακροβατικών πανιών-στεφανιού σε παραστάσεις στα Χανιά και στην Αθήνα σε διάφορους χώρους μεταξύ άλλων Φεστιβάλ Αθηνών, Τεχνόπολη, θέατρο Badminton, Olvio κ.α. Διδάσκει εναέρια ακροβατικά από το 2009..

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom

Εγγραφή στο Newsletter