Pilates

Μάθημα δια ζώσης στο Shantom και live online συγχρόνως, με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Το Πιλάτες είναι αναερόβια άσκηση που στηρίζεται σε έξι βασικές αρχές: σωστή Αναπνοή, Αυτοσυγκέντρωση, Σταθεροποίηση και Έλεγχο του σώματος, Ροή της κίνησης και Ακρίβεια στην άσκηση. Είναι προσιτό σε όσους επιθυμούν ένα υγιές, αθλητικό και ευλύγιστο σώμα, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Καθότι αποτελεί μια ασφαλή και ήπια μέθοδο άσκησης απευθύνεται και σε πιο ευαίσθητες ομάδες, όπως: εγκύους, υπερήλικους και παιδιά. Το Pilates είναι κατάλληλο για άτομα με χρόνιους τραυματισμούς και μυοσκελετικά προβλήματα, αυχενικό σύνδρομο, καθώς επίσης και για άτομα που διανύουν μετεγχειρητικό στάδιο. Οι ασκήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασκούμενου.

Το Pilates σε συνδυασμό με το βασικό/αυθεντικό του ασκησιολόγιο, χρησιμοποιεί και συμπληρωματικά όργανα (pilates props) όπως μπάλες, βαράκια, ελαστικούς ιμάντες, στεφάνια και κυλίνδρους (roller foams) για να διευκολύνει ή και για να δυσκολέψει την άσκηση, μεγιστοποιώντας τη συμμετοχή των μυϊκών ομάδων που δουλεύει ο ασκούμενος κάθε φορά.

Τα σημεία του σώματος που γυμνάζονται πρώτα είναι η κοιλιά, η μέση και οι γλουτοί, το λεγόμενο "Power House", καθώς βοηθούν πάρα πολύ στη στήριξη του σώματός μας κατά τη διάρκεια της εκάστοτε «καθημερινής ρουτίνας» που ακολουθούμε.

Οφέλη:

  • Αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας και της κυκλοφορίας του αίματος.
  • Μυϊκή συναρμογή, σωματική ενδυνάμωση, γράμμωση, σύσφιξη.
  • Σωστή στάση, ευθυγράμμιση και ευλυγισία του σώματος, ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης.
  • Αντοχή, ισορροπία, αρμονία, χάρη, ευεξία (πνευματική και σωματική).
  • Απαλλαγή από πόνους

Μαργιάννα ΜαύρουΜαργιάννα Μαύρου

Pilates Mat & Equipment Instructor

Η Μαργιάννα Μαύρου είναι Μαία και Pilates Mat και Equipment Instructor. Η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της από τα παιδικά της χρόνια.
Η μαιευτική της ιδιότητα την έφερε σε επαφή με μεθόδους επαναπροσέγγισης της φυσικής κίνησης, όπως η μέθοδος feldenkreis, και με το pilates ως μέσο ενδυνάμωσης και νευρομυϊκής συναρμογής, με στόχο την ανακούφιση από τις μυοσκελετικές δυσκολίες κατά την περιγενητική περίοδο, αλλά και τη διατήρηση της κινητικότητας τόσο στην κύηση και τη λοχεία όσο και κατά την εμμηνόπαυση.

Στην πορεία των ετών το Pilates την κέρδισε, με αποτέλεσμα να επεκτείνει την εκπαίδευσή της στο σύνολο του πληθυσμού.
Φοίτησε στην AF studies, όπου και έλαβε την πιστοποίηση PILATES MATWORK & PROPS TRAINER, και συνέχισε τις σπουδές της ολοκληρώνοντας το BASI Pilates Comprehensive Teacher Training Program. Η ίδια πιστεύει δυνατά πως η εκπαίδευση δεν τελειώνει ποτέ και συνεχίζει να εμπλουτίζει την εκπαίδευσή της. Αγαπάει να εξερευνά τις σωματικές της δυνατότητες μέσω της μεθόδου Pilates αλλά και μέσω άλλων αγαπημένων μορφών άσκησης, όπως τα εναέρια ακροβατικά πανιά και η καλλισθενική προπόνηση.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom