Tribal Fusion - Αmerican Tribal Style® Bellydance (ΑΤS)

Μάθημα δια ζώσης στο Shantom και live online συγχρόνως, με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Το μάθημα στο Shantom περιλαμβάνει την εκμάθηση τόσο του Tribal Fusion όσο και του ATS.

Tribal Fusion Bellydance

Το Τribal Fusion Bellydance είναι απόγονος του Αmerican Tribal Style®. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η έντονα πολύπλευρη τεχνική του που ενσωματώνει κινήσεις και τεχνικές από διάφορα είδη χορού απ’όλο τον κόσμο: ανατολίτικου, ινδικού κατάκ, φλαμένκο, με στοιχεία σύγχρονου, μέχρι και χιπ χοπ. Ένα μείγμα στοιχείων που ενώνει τις παραδόσεις και τα στυλ και ελευθερώνει το νου.

Αmerican Tribal Style® Bellydance (ΑΤS)

Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Αmerican Tribal Style® είναι ο αυτοσχεδιασμός ανάμεσα στις χορεύτριες. Ντυμένες με πολύ φαρδιές πολύχρωμες φούστες, εντυπωσιακά παλαιά κοσμήματα και κρατώντας κύμβαλα στα χέρια, χρησιμοποιούν συγκεκριμένες κινήσεις «κλειδιά» (cues). Με την υπέροχη φολκλορική μουσική που τις συνοδεύει, δημιουργούν χορευτικές φράσεις σε αργό ή γρήγορο ρυθμό, σε ντουέτα, τριάδες ή τετράδες. Αυτό που προκύπτει είναι ένας υπέροχος γυναικείος αυτοσχεδιαστικός χορός, μια παράσταση γεμάτη χαρά, γυναικεία αλληλεγγύη, συνεργασία και παιχνίδι.

Σχετικά με το μάθημα

Για το Tribal Fusion:
Θα δουλέψουμε τις αντιθέσεις μεταξύ ‘φιδίσιων’, απαλών κινήσεων και στακάτων, όλο ένταση απομονώσεων διαφόρων μελών του σώματος. Ετοιμαστείτε για ένα μάθημα που θα σας ξυπνήσει τις αισθήσεις και θα σας βοηθήσει να ελέγξετε κάθε πιθαμή του σώματός σας! Ελάτε να ζήσουμε μια ονειρική εμπειρία!
Ξεκινάμε το μάθημα με ζέσταμα, αναπνοές, ασκήσεις ευλυγισίας και ενδυνάμωσης, συνεχίζουμε με ασκήσεις τεχνικής, απομονώσεις, κοφτές και συνεχόμενες κινήσεις, layering, στροφές καθώς και χορευτικούς συνδυασμούς.  Καθώς εξοικειωνόμαστε, εξασκούμαστε σε βήματα που προχωρούν, μουσικότητα, διασκεδαστικούς συνδυασμούς και χορογραφίες.
Για το ATS:
Θα διδαχθούμε την ισχυρή θεμελιώδη στάση σώματος, τα βήματα του λεξιλογίου και των cues (ενδείξεωv) του A.T.S.®. Συνδυάζοντας αυτά τα στοιχεία θα μάθουμε τον ομαδικό αυτοσχεδιαστικό χορό σε σχηματισμούς


Σημείωση:

O όρος bellydance, έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλος για τους ανατολίτικους χορούς σε αιγυπτιακό, λιβανέζικο και τούρκικο στυλ, έχει όμως κατοχυρωθεί για τις παραλλαγές τους που δημιουργήθηκαν στην Αμερική - εκ των οποίων και το Tribal.  


Γιασεμή ΚαλαθάκηΓιασεμή Καλαθάκη

Η Γιασεμή Καλαθάκη είναι δασκάλα χορού, χορογράφος, performer Tribal Fusion, American Tribal Bellydance και ανατολίτικων χορών, ιδρύτρια των ομάδων tribal Merkabah, Αnassa, Tribal Blossom και άλλων, όπως επίσης και διοργανώτρια των φεστιβάλ "Tribalnatyam Gr" και “Persephone Unveiled” στην Αθήνα.

Η αγάπη της για το χορό ξεκίνησε σε μικρή ηλικία με μπαλλέτο και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Μεγαλώνοντας, ενδιαφέρθηκε και για άλλα είδη, όπως τους Ballroom και Latin χορούς, αλλά ερωτεύτηκε και ξεχώρισε τον ανατολίτικο χορό. Σε όλα αυτά τα είδη πιστοποιήθηκε ως επαγγελματίας δασκάλα και χορογράφος.

Μετά από αμέτρητες ώρες εκπαίδευσης με μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερες καθηγήτριες στον κόσμο, πήρε πιστοποίηση στη Σχολή Ανατολίτικων χορών της Suhaila Salimpour στο Σαν Φρανσίσκο.

Το 2016 στη Βαρκελώνη πήρε την πιστοποίηση American Tribal Style® Bellydance FCBD® - General Skills, Teacher Training & the Business of A.T.S.® από την Carolena Nericcio και την Megha Gavin και είναι η 1η πιστοποιημένη δασκάλα Αmerican Tribal Style® (ΑΤS) στην Ελλάδα και το 1ο Sister Studio A.T.S. ® FCBD® στην Αθήνα!

Η Γιασεμή Καλαθάκη διδάσκει την τέχνη του ανατολίτικου χορού τα τελευταία 19 χρόνια σε αναγνωρισμένες σχολές χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δώσει πάμπολλες παραστάσεις. Επίσης πήρε μέρος ως χορεύτρια στο TribalFest 2011 στο Σαν Φρανσίσκο Η.Π.Α., ενώ το 2018 υπήρξε επίσημη προσκεκλημένη του μεγαλύτερου ετήσιου χορευτικού Τribal φεστιβάλ “UMRAΗ”, στη Νίκαια της Γαλλίας, διδάσκοντας σεμινάρια και συμμετέχοντας στις παραστάσεις.

Είναι επίσης μια από τις πιο επιτυχημένες διοργανώτριες σεμιναρίων και παραστάσεων στην Ελλάδα. Το πραγματικό πάθος της για τον ανατολίτικο χορό την οδηγεί στην ανάγκη να τον προωθήσει και να τον υποστηρίξει ώστε να πάρει τη θέση που του αναλογεί ως ένας από τους πιο όμορφους και μοναδικούς χορούς στον κόσμο.

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom