Ευλυγισία-ενδυνάμωση

Στο συγκεκριμένο μάθημα θα ανακαλύψουμε τα προσωπικά μας όρια σε σχέση με την ελαστικότητα, την δύναμη και την ευελιξία που έχει το σώμα μας. 

Στόχος των μαθημάτων είναι να προσφέρουμε στο σώμα μια ολοκληρωμένη προετοιμασία έτσι ώστε να εκφραστεί στον αέρα με καθαρές γραμμές μέσα από ασκήσεις τεχνικής και ενδυνάμωσης.

Το πρώτο μέρος του μαθήματος θα αφιερώνεται σε ασκήσεις αύξησης της δύναμης και της αντοχής, καθώς και κινητικών μοτίβων στο πάτωμα. Στο δεύτερο μέρος, μέσα από ασκήσεις χαλάρωσης και ευλυγισίας θα δίνεται η ευκαιρία στο σώμα να διερευνήσει τα όρια και τις δυνατότητες του.
Το μάθημα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να αναπτύξουν δύναμη και ευλυγισία αλλά και σε μαθητές εναέριων ακροβατικών και είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα: είτε για αρχάριους που επιθυμούν να προετοιμάσουν το σώμα τους έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με τα εναέρια αντικείμενα, είτε για προχωρημένους που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Μαριάννα ΚαλπατσόγλουΜαριάννα Καλπατσόγλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, της Κοινωνικής και Πολιτικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Freies Universität Berlin.
Από το 2007 διδάσκει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει συμμετάσχει σε αγωνιστική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού -συγχρονού χορού από πολλούς χορευτές και προπονητές.
Μέσα από την ενασχόληση με το χορό προέκυψε η αγάπη και η περιέργεια για το τσίρκο. Γνώρισε και ασχολήθηκε με το τσίρκο όταν ήταν στο Βερολίνο στo Center For Performing Arts “Katakomben” και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια εναέριων ακροβατικών απο διακεκριμένους χορευτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (μεταξύ άλλων Alex Allan, Will Davis, Emiliano Ron, Sarah Bebe Holmes, Gabriel Tramullas, Tyrone Herlihy, Dream Frohe, Μυρτώ Πετροχείλου, κ.α.).

Έχει συμμετάσχει ως performer ακροβατικών και εναέριων ακροβατικών πανιών-στεφανιού σε παραστάσεις στα Χανιά και στην Αθήνα σε διάφορους χώρους μεταξύ άλλων Φεστιβάλ Αθηνών, Τεχνόπολη, θέατρο Badminton, Olvio κ.α. Διδάσκει εναέρια ακροβατικά από το 2009..

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom