Μαθήματα Σύγχρονου Χορού στο Χαλάνδρι & Online

Μάθημα δια ζώσης στο Shantom και live online συγχρόνως, με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Σύγχρονος χορός & αυτοσχεδιασμός - ατομικός, σε ζευγάρια και ομάδες

Ο σύγχρονος χορός εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Είναι ένα στυλ χορού που εστιάζει στην προσωπική ερμηνεία ενός χορευτή, του οποίου οι κινήσεις προέρχονται από την έκφραση των εσωτερικών συναισθημάτων του.
Ο σύγχρονος χορός ενθαρρύνει, μέσω του αυτοσχεδιασμού, τους χορευτές να χρησιμοποιούν τα συναισθήματά και τις διαθέσεις τους προκειμένου να σχεδιάσουν το δικά τους κινητικό λεξιλόγιο. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους χορευτές να εφευρίσκουν νέα βήματα χορού.
Χαρακτηριστικά του σύγχρονου χορού είναι η σκόπιμη χρήση της βαρύτητας, η χρήση του σωματικό βάρος του χορευτή για την ενίσχυση της κίνησης, η επιλογή να γίνονται κάποιες κινήσεις στο πάτωμα.

Η κινησιολογία στο μάθημα αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας τα Efforts του Laban που συσχετίζονται με τον χρόνο, την ροή, τον χώρο και το βάρος. Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία, αλλάζουν την ποιότητα και την αίσθηση της κίνησης.
Το Laban/Bartenieff Movement Analysis είναι σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για την παρατήρηση, καταγραφή και ανάλυση της ανθρώπινης κίνησης. Η αρχική έρευνα έγινε από τον Rudolf Laban. Το θεωρητικό του έργο ταξινομήθηκε στα α) Labanotation - σύστημα καταγραφής κίνησης β) Choreutics - Αρμονία Χώρου γ) Eukinetics ή όπως μετονομάστηκε Efforts (πηγαία προσπάθεια ή Πρόθεση).
Τα Efforts υποδηλωνουν ένα εσωτερικό κίνητρο για ώθηση, ενθάρρυνση, επιθυμία, προτροπή, κίνηση ή με μία λέξη για έκφραση.
Η κατανόηση των Efforts θα οδηγήσει σε μια απελευθέρωση και ανάπτυξη του κινητικού λεξιλογίου των συμμετεχόντων. Ο ατομικός αυτοσχεδιασμός και ο αυτοσχεδιασμός σε ζευγάρια και ομάδες θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί η εσωτερική έκφραση των συμμετεχόντων.

 

Τάνυα ΒασδάρηΤάνυα Κωνσταντίνα Βασδάρη

Η Τάνυα Κωνσταντίνα Βασδάρη γεννήθηκε στις 30/9/84 στην Αθήνα. Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική και 10 ετών συνέχισε σε σχολή χορού. Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου και κατέχει πτυχίο διδασκαλιας μοντέρνου χορού από το αγγλικό Πανεπιστήμιο ISTD. Σπουδασε στο εργαστήρι του ΑΝΤ1 μοντάζ και σκηνοθεσία. Έχει διδαχθεί τη τεχνική του hip-hop locking σε εκπαιδευτικό σεμινάριο διδασκαλίας locking - popping το 2014. Από το 2016-2019 παρακολούθησε το τριετές μεταπτυχιακό της στη χοροθεραπεία.

Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 2005 με στοιχεία από τις τεχνικές Limon, Release και Cunningham από το σύγχρονο χορό και από τις old school τεχνικές του hip-hop, σε συνδυασμό με ακροβατικά και contact improvisation. Εμπνέεται πολύ από την δυναμική της ομάδας και πιστεύει ότι ένα δεμένο σύνολο μπορεί να αναδείξει την προσωπικότητα του κάθε μέλους της. Από το 2020 διδάσκει στο τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών χορού του ΙΕΚ ΈΝΩΣΗ.

Είναι ιδρυτικό μέλος της χοροθεατρικής ομάδας diZgravity που δραστηριοποιείται από το 2006 έως και σήμερα, με συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού και μεμονωμένες παραστάσεις σε θέατρα εντός και εκτός Αθηνών. Έχει δημιουργήσει χορογραφίες για καλλιτέχνες από το θέατρο αλλά και τον ακροβατικό χορό και για ανεξάρτητα events.

Έχει συνεργαστεί με τις χορευτικές, ακροβατικές και χοροθεατρικές ομάδες Urban d.c, Footsteps, Χορόδραμα Ραλλού Μάνου, Νεφελόπετρα (φιναλίστ στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2019), Play and Fly, Χορευτές, Ελτεκαστα, Global Arts, ΙΑΣΙΣ, Παραμυθοχώρα, καθώς και με τους χορογράφους, σκηνοθέτες, τραγουδιστές και ηθοποιούς Αποστολία Παπαδαμάκη, Αλέξανδρος Κούζιτσκιν, Ελένη Κάτζολα, Μαρία Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Τσαουσόπουλος, Κωνσταντίνος Γιώργος Χατζηπαύλου , Χριστίνα Μητροπούλου, Χρύσα Κατσαρίνη, Δημήτρης Χριστοφίδης, Μάρκος Σεφερλής, Ράλλεια Χριστίδου σε σόου, θέατρα, βίντεο κλιπ, τηλεόραση και χορευτικές παραγωγές.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom

Εγγραφή στο Newsletter