Σύγχρονος χορός - αυτοσχεδιασμός

Δια ζώσης και live online συγχρόνως με το μάθημα. Με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.

Το σώμα αναπνέει,  καταλαμβάνει το χώρο,  λαμβάνει και στέλνει πληροφορίες πίσω στον κόσμο. Το σώμα κινείται. Και μετά αισθάνεται, επικοινωνεί, διασκεδάζει. Οι κινήσεις είναι ζωγραφιές και αγγίγματα και ψίθυροι και αφηγήσεις. Οι αφηγήσεις της ιστορίας μας. Αυτές είναι ο χορός!

Σ’αυτό το μάθημα δουλεύουμε με το σώμα ως μέσον επικοινωνίας και έκφρασης, εξερευνώντας τη σχέση μας με το χώρο και τα άλλα σώματα. Διάφορες τεχνικές χορού (floorwork, release, contact) μας οδηγούν στην στιγμιαία σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό χτίζοντας το προσωπικό και μοναδικό σωματικό λεξιλόγιο της κάθε μαθήτριας/μαθητή.

Το μάθημα καλωσορίζει μαθήτριες/μαθητές διαφόρων επιπέδων και ηλικιών, με μόνη προυπόθεση την περιέργεια και την δεκτικότητα στην έρευνα και τον πειραματισμό.

Φέτος και online!

Τα μαθήματα προσφέρονται και online live ταυτόχρονα με το μάθημα και σύμφωνα με τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα δε γίνεται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο του μαθήματος.

 

vasalouΗρώ Βασάλου

Η Ηρώ αποφοίτησε το 2014 από τη σχολή London Contemporary Dance School “The Place”, ενώ πρόσφατα απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στη δραματουργία από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στις διαδραστικές παραστάσεις, στη σχέση του σώματος και του χώρου, και στη χορογραφία ως μέσον πολιτικής ανάλυσης και δράσης.

Εργάζεται ως χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού και η δουλειά της χαρακτηρίζεται από έντονη σωματικότητα και μια επίμονη ματιά στα ζητήματα φύλου και αναπαράστασης. Από το 2015 έχει εγκατασταθεί στη Μάλαγα της Ισπανίας όπου, μαζί με την ουρουγουανή καλλιτέχνη Lula Amir ιδρυσε την ομάδα La Fáctica Danza.  Έχει συνεργαστεί με την κολλεκτίβα Villapuchero Factory που δημιουργεί site - specific παραστάσεις, την ομάδα χορού Ximena Carnevale, και με τη μουσικοσυνθέτη Paloma Peñarrubia Ruíz. Οι χορογραφίες της έχουν φιλοξενηθεί σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και πλατφόρμες όπως το Athens Video Dance Project στην Αθήνα, το 7ο Φεστιβάλ Νέων χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Nuevos Valores de la Danza και MAF στη Μάλαγα, Seasoning στο Άιντχοβεν, 8th You Better Move του Dansmakers στο Άμστερνταμ, Resolutions Festival στο Λονδίνο κ.α. Απο το 2020 έχει τη βάση της στην Αθήνα.

Ως δασκάλα σύγχρονου χορού έχει διδάξει ενήλικους και παιδιά σε μόνιμη βάση στην Ισπανία σε σχολές όπως Jessy Muñoz DanceAcademy, Happy Style Dance, El Taller, Christina Mesa. Επίσης έχει διδάξει 2ήμερα και 5ήμερα masterclasses στο κέντρο τεχνών Ηet Wilde Weste στην Ουτρέχτη, στην Ανώτατη Σχολή Χορού Conservatorio Superior de Danza Málaga, στην Ανώτατη Επαγγελματική Δραματική Σχολή Escuela de Arte Dramatico Málaga και στο κέντρο Nimikou στο Σαντιάγο, Χιλή.

Στα μαθήματά της, πέρα απο floorwork, release και contact οι οποίες είναι κεντρικές τεχνικές της σωματικής της πρακτικής, η Ηρώ εστιάζει στον αυτοσχεδιασμό ως μέσον κινησιολογικής και δημιουργικής έρευνας, με σκοπό την ανακάλυψη και υποστήριξη τουπροσωπικού σωματικού λεξιλογίου του κάθε μαθητή/μαθήτριας.