Image
Image
Image

Shantom

Ο τόπος όπου εκφράζεται δημιουργικά η ειρήνη του πνεύματος

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Shantom στεγάζεται σε ένα σύχρονο και με κατάλληλες υποδομές πολιτιστικό κτίριο που φτιάχτηκε με ευθύνη, έγνοια και αγάπη. Δημιουργήθηκε για να προσφέρει εναλλακτικές μεθόδους άσκησης, θεραπείας και ποιοτικής ψυχαγωγίας, για σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία, όπως: γιόγκα, δημιουργικές και πολεμικές τέχνες, Πιλάτες, διάφορα είδη χορών, χοροθεραπεία.

Ο πολυχώρος Shantom συμπυκνώνει και προσφέρει γνώση και δρόμους σοφίας απ’ όλο τον κόσμο σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική και πνευματική τους εξέλιξη. Οι καθηγητές και οι συνεργάτες του έχουν τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και όλη την καλή διάθεση για επικοινωνία και προσφορά.

Για μας ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι βασική αρχή αφού προάγει την αναγνώριση της ενότητας όλων μας και οδηγεί στην αρμονική συνύπαρξη και κατ επέκταση στη γαλήνη.

μαθήματα και εκδηλώσεις στο shantomΤο Shantom προσφέρει

  • Μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση (Yoga, πολεμικές τέχνες, Pilates, χορούς απ'όλο τον κόσμο, Χοροθεραπεία) από έμπειρους και προσεκτικά επιλεγμένους καθηγητές, κορυφαίους στο είδος τους.
    Η Ελληνική Ακαδημία Ινδικού Κλασικού Χορού, η μόνη επαγγελματική σχολή στην Ελλάδα, προσφέρει εδώ μαθήματα Μπάρατα Νάτυαμ.
  • Σεμινάρια: Διοργανώνονται σεμινάρια είτε για εμβάθυνση στα τακτικά εβδομαδιαία μαθήματα* ή και άλλα σεμινάρια με προσκεκλημένους εισηγητές πάνω σε παρεμφερή ή άλλης κατεύθυνσης θέματα. Επιπλέον ορισμένα μαθήματα, όπως η χοροθεραπεία, προσφέρονται υπό μορφήν μηνιαίου σεμιναρίου αφού η φύση του μαθήματος επιτρέπει να πετύχει κανείς μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.
    * Στη γιόκα, εκτός των εβδομαδιαίων μαθημάτων, προσφέρονται δύο μονοήμερα σεμινάρια μέσα στο ακαδημαϊκό έτος και ένα 7ήμερο σεμινάριο/retreat το καλοκαίρι (εκτός Shantom). Στο T’ai Chi διοργανώνονται μονοήμερα ή διήμερα σεμινάρια στη φύση.
  • Εναλλακτικές θεραπείες: Προσφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με όλα τα απαραίτητα για μια πλήρη εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας: αρωματικά στικς, κεριά, αιθέρια έλαια και κατάλληλο φωτισμό.
  • Παραστάσεις: Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του ισογείου μετατρέπεται σε θεατράκι, με επαγγελματικές προδιαγραφές σε ήχο και φως. Ο χώρος φιλοξενεί τις γιορτές/παρουσιάσεις της σχολής, παραστάσεις του Χοροθεάτρου Λήδα Shantala, διαλέξεις, συναυλίες και εκδηλώσεις κάθε λογής.
  • Αίθουσες προς ενοικίαση: Τρεις υπέροχες αίθουσες με εξοπλισμό.

Λήδα Shantala και Σμάρω ΣτεφανίδουΙστορία του Shantom

Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του Πολυχώρου Shantom έγινε από την Λήδα Shantala μέσα από τη βαθιά και ειλικρινή ανάγκη να μεταδώσει τη γνώση που αποκόμησε από τις σπουδές της (Γαλλία, Ινδία) και τα ταξίδια αναζήτησης της σε όλο τον κόσμο, με σκοπό η γιόγκα, ο πολιτισμός, η τέχνη, η δημιουργική έκφραση, η ανακάλυψη ενός νέου τρόπου ζωής, να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Το κτίριο σχεδιάστηκε εξαρχής προς αυτή την κατεύθυνση με έμπνευση, φροντίδα και σκέψη για το πώς πρέπει να είναι δομημένος και λειτουργικός ένας εναλλακτικός επαγγελματικός χώρος, συμβατός με τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Με την πολύτιμη στήριξη, τη σοφία και την αγάπη της μητέρας της, της ηθοποιού Σμάρως Στεφανίδου, το Shantom ολοκληρώθηκε το 2003. Ένα σύγχρονο, οικολογικό και φωτεινό τριώροφο κτίριο με ωραία χρώματα, μεγάλες τζαμαρίες και κήπους ποτισμένο με πολλή θετική ενέργεια και ευλογίες αφού οικοδομήθηκε σ’ένα οικόπεδο όπου έζησαν η μητέρα της και οι συγγενείς της όταν έφθασαν πρόσφυγες στην Ελλάδα το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Σήμερα το Shantom αποτελεί έναν τόπο οικείο, ζεστό και φιλόξενο, ένα σταθερό σημείο αναφοράς στις ζωές πολλών μαθητών του που έχουν ευεργετηθεί μέσα από τα όσα προσφέρει και συμβολίζει για τον καθένα ο χώρος.

shantom πολιτιστικό κτίριο, εγκαταστάσειςΕγκαταστάσεις - Τοποθεσία

Το Shantom αποτελεί μια πρωτοποριακή πρόταση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων. Πρόκειται για τριώροφο πολυμορφικό και πολυδύναμο κτίριο 400 περίπου τ.μ., με αρχιτεκτονικές προδιαγραφές κατάλληλες να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς στόχους.

Αποτελεί πρότυπο για την πολεοδομία Αγ. Παρασκευής, μια και είναι το πρώτο πολιτιστικό κτίριο της περιοχής και οι εγκαταστάσεις του τηρούν τις προδιαγραφές του υπουργείου πολιτισμού.

Περιλαμβάνει τρεις αίθουσες με διαφορετικές διαστάσεις και ξεχωριστή αισθητική (επιλεγμένα χρώματα, φωτιστικός σχεδιασμός, κουρτίνες, στόρια, κ.α.). Όλες οι αίθουσες έχουν ξύλινο πάτωμα επι δοκίδων, σωστές ηχομονώσεις και προσφέρουν δυνατότητες διαφορετικού φωτισμού, είτε έντονου είτε διακριτικού ή ακόμα και "ατμοσφαιρικού" (με σποτάκια), έτσι ώστε το κάθε μάθημα να τον προσαρμόζει στα δικά του δεδομένα.

Στο μέσον του κτιρίου, στον 2ο όροφο βρίσκεται ο χώρος της γραμματείας και το σαλονάκι 75 τ.μ., που αποτελεί τον αγαπημένο χώρο συνεύρεσης και επικοινωνίας των μαθητών.

Το Shantom βρίσκεται στο Κ. Χαλάνδρι σε απόσταση πέντε λεπτών από τη στάση του μετρό "Χολαργός".

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom