Ευρωπαϊκή Σπαθασκία

Η σπαθασκία είναι μία δυναμική ενασχόληση, που συνδυάζει τον αθλητισμό, την παράδοση και τις πολεμικές τέχνες. Αποτελεί μέρος των Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών, οι οποίες ξεκινούν από την Αρχαιότητα, για να συνεχίσουν στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, φθάνοντας μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι πρώτες πηγές μελέτης εντοπίζονται σε γραπτά των μέσων του 12ου αιώνα και αργότερα σε εγχειρίδια δασκάλων οπλομαχίας όπως οι Fiore Dei Liberi και Johannes Lichtenauer κατά τον 14ο και ο Joachim Meyer κατά τον 15ο αιώνα.

Η βασική εκπαίδευση στηρίζεται στο μακρύ σπαθί (Longsword) και στο σπαθί ενός χεριού με ασπίδιο (sword & buckler), αλλά και σε τεχνικές άοπλης μάχης, ενώ η ύλη προέρχεται από τα συστήματα των προαναφερθέντων δασκάλων.

Το μάθημα απευθύνεται σε ενήλικους, ανεξαρτήτου φύλου και φυσικής κατάστασης ή προηγούμενης εμπειρίας σε πολεμικές τέχνες.

Σκοπός του είναι η αυτοπειθαρχία, η ευεξία, αλλά και η αυτοάμυνα, εφόσον οι πρακτικές εφαρμογές της τέχνης του σπαθιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άοπλα σε ώρα ανάγκης.

Παναγιώτης Παπανικολάου, εκπαιδευτής σπαθασκίαςΟμάδα Pegasus Athens Historical Fencing Club

Η Pegasus Athens Historical Fencing Club είναι μία ομάδα εκπαίδευσης και μελέτης των Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών. Ως μέλος της Hellenic Federation of HEMA (Historical European Martial Arts) συμμετέχει συχνά σε αθλητικές διοργανώσεις και σχετικές εκδηλώσεις.

Εκπαιδευτής της ομάδας είναι ο Παναγιώτης Παπανικολάου.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom