«Eπιστροφή στην Ουσία» Ολοήμερο σεμινάριο γιόγκα, διαλογισμού, ινδικής φιλοσοφίας

«Eπιστροφή στην Ουσία» Ολοήμερο σεμινάριο γιόγκα, διαλογισμού, ινδικής φιλοσοφίας
Ο άνθρωπος μοιάζει με καλειδοσκόπιο του οποίου η εικόνα αλλάζει, συντίθεται και αποσυντίθεται ανάλογα με την κίνηση και τις επιρροές. Είμαστε σε συνεχή εναλλαγή, όπως το σύμπαν του οποίου είμαστε η εικόνα. Είμαστε ο μικρόκοσμος του μεγάλου κόσμου.
Και αυτός ο μεγάλος κόσμος είναι ο υπνωτιστής.
Μία χίμαιρα, όπως η οφθαλμαπάτη του νερού στην έρημο. Όμως αυτό το νερό δεν ξεδιψάει. Αυτή η ζωή που ζούμε, ως οφθαλμαπάτη, δεν μπορεί να μας ξεδιψάσει από τη βαθιά ανάγκη του να αισθανθούμε ασφαλείς, γαλήνιοι, χαρούμενοι. Παρόλα αυτά η ανάγκη του να πιούμε από το νερό της ουτοπίας είναι ριζωμένη μέσα μας, όπως και ο φόβος του να πνιγούμε από την ίδια την οφθαλμαπάτη.
Έχουμε τόσο πολύ οργανωθεί να ζούμε με ψέματα σε σχέση με την αλήθεια μας, που πιστέψαμε ότι για να καταφέρουμε να ζήσουμε πρέπει να προφυλάξουμε το ψέμα μας. Φοβόμαστε την αλήθεια μας. Ίσως γιατί μας ζητάει να απαγκιστρωθούμε από τα στηρίγματα πλάνης που οργανώσαμε γύρω μας, που πάντα στο τέλος μας προδίδουν.

Στο σεμινάριο θα πάρουμε μια απόσταση από την ταύτιση με το σώμα μας, τις σκέψεις μας, τις συγκινήσεις μας. Μέσα από τις asanas, το pranayama, το διαλογισμό, τη βαθιά κατανόηση τόσο της ανθρώπινης φύσης μας όσο και της πνευματικής μας υπόστασης, μέσα από τη φιλοσοφία, θα προσπαθήσουμε να «ξεϋπνωτιστούμε» και να αφυπνίσουμε μέσα μας τη βαθιά γαλήνια και ευδαίμονα φύση μας που, αν και ζει μέσα σε αυτόν τον κόσμο, δεν είναι αυτού του κόσμου.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

2ώρες asanas, pranayama, yoga nidra (πλήρης χαλάρωση),
1 ώρα διαλογισμός, 2 ώρες satsang (φιλοσοφία και συζήτηση)

Πρακτικές πληροφορίες:

Τόπος Διεξαγωγής: Online
Ώρα σύνδεσης στην πλατφόρμα Zoom 11.15
Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οικονομική τακτοποίηση με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά το αργότερο έως την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
Αποστολή (από μας) συνδέσμου και κωδικού σύνδεσης στην πλατφόρμα ZOOM: το Σάββατο 8 Μαΐου
Οδηγίες για συμμετοχή στα online μαθήματα
Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα
Τι να έχετε μαζί σας: Στρώμα, ελαφριά κουβερτούλα, δύο μαξιλάρια, καρέκλα. Παρακαλούμε να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα για να φαίνεστε στο βίντεο.
Διαλείμματα, φαγητό:  Δεν θα γίνει μεγάλο διάλειμμα για φαγητό. Να έχετε προβλέψει κάτι πολύ ελαφρύ για το δεκάλεπτο διάλειμμα που θα κάνουμε. Εκτός αυτού θα γίνουν άλλα δύο ολιγόλεπτα διαλείμματα. 
Ιδιωτικότητα: Ακολουθούμε πιστά τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.  Στα online μαθήματα δεν πραγματοποιείται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο.

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα  

 

Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».
Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha»

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες χοροθεραπείας.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος. 

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom