«Mε τη δύναμη της Yoga» 5ωρο σεμινάριο γιόγκα, διαλογισμού, ινδικής φιλοσοφίας

«Mε τη δύναμη της Yoga» 5ωρο σεμινάριο γιόγκα, διαλογισμού, ινδικής φιλοσοφίας

H ψυχική δύναμη, η πνευματική διαύγεια, η γνώση της χαλάρωσης, η διάκριση, η ψυχραιμία, η αντοχή, είναι ικανότητες που αναπτύσσονται μέσα από τη συστηματική άσκηση με τη γιόγκα, τις αναπνοές και το διαλογισμό. Συνειδητοποιούμε για άλλη μια φορά στις μέρες μας, πόσο σημαντικό είναι το υγειές ανοσοποιητικό σύστημα, η καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, ο καλός συντονισμός του οργανισμού, η υγεία του μυοσκελετικού μας συστήματος. 
Στο σεμινάριο θα έχουμε εις βάθος εμπειρία της πρακτικής των asanas, -των ασκήσεων μέσω του σώματος μαζί με την κατάλληλη αναπνοή-, των αναπνευστικών και ενεργειακών ασκήσεων pranayama, της ηρεμίας του εγκεφάλου και του νου μέσω του διαλογισμού και της επανεξέτασης του τρόπου σκέψης μας, μέσα από το φως της φιλοσοφίας της Γιόγκα και της Βεντάντα.


Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:

2 ώρες yoga asanas και pranayama, 1 ώρα διαλογισμός, 2 ώρες φιλοσοφία και συζήτηση. Θα γίνει ένα 15λεπτο διάλειμμα.


Πρακτικές πληροφορίες:

Χώρος Διεξαγωγής: Δια ζώσης στον Πολυχώρο Shantom και online

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 210 6717529.

Οικονομική τακτοποίηση το αργότερο έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021. Δια ζώσης στη γραμματεία (Δευτέρα ως Πέμπτη18.00-22.00, Παρασκευή 18.00-21.00) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά. 
Για όσους κάνουν το σεμινάριο διαδικτυακά, αποστολή (από μας) συνδέσμου και κωδικού σύνδεσης στην πλατφόρμα ZOOM το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Μέτρα πρόληψης covid-19. Παρακαλούμε διαβάστε τα προσεκτικά. 
Οδηγίες για συμμετοχή στα online μαθήματα
Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα
Έναρξη:  Αφίξεις (ή σύνδεση στο Zoom) 10.45, έναρξη στις 11:00. Δεν υπάρχει γραμματεία να σας ανοίξει, σας παρακαλούμε να είστε στην ώρα σας.
Τι να έχετε μαζί σας:
Στρώμα, ελαφριά κουβερτούλα ή εσάρπα, μαξιλάρι, μπουκαλάκι νερό, ελαφρύ brunch. Για όσους παρακολουθούν διαδικτυακά, παρακαλούμε να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα για να φαίνεστε στο βίντεο.
Διαλείμματα, φαγητό:  Δεν θα γίνει μεγάλο διάλειμμα για φαγητό. Να έχετε προβλέψει κάτι πολύ ελαφρύ για το 15λεπτο διάλειμμα που θα κάνουμε. Εκτός αυτού θα γίνουν άλλα δύο ολιγόλεπτα διαλείμματα. 
Ιδιωτικότητα: Ακολουθούμε πιστά τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.  Στα online μαθήματα δεν πραγματοποιείται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο.

για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα.

Λήδα Shantala

Καθηγήτρια Υoga και διαλογισμού, ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ, Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala», απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne). Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha». Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες χοροθεραπείας.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος. 

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom