Μαθήματα Υoga, Διαλογισμού και Χοροθεραπείας online.

Μαθήματα Υoga, Διαλογισμού και Χοροθεραπείας online.

e-Shantom: πάντα σε σύνδεση, πάντα κοντά

Μαθήματα Υoga, Διαλογισμού και Χοροθεραπείας online. Για βαθύτερη βιωματική κατανόηση της ψυχοσωματική δομής και διεύρυνση της επικοινωνίας και της έκφρασης
Με τη  ΛHΔΑ SHANTALA

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Στο πλαίσιο των μέτρων των αρχών για την αντιμετώπιση του covid-19,  η λειτουργία της σχολής μας αναστέλλεται από Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και για όσο διαρκέσει το lockdown.
Τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται κανονικά  online, στις ίδιες μέρες και ώρες, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.  Όμως ειδικά η χοροθεραπεία, παρ'όλο που διατηρεί τις ίδιες ημερομηνίες διεξαγωγής, αλλάζει διάρκεια. Αντί για μια συνεδρία online 1,5 ώρας και μία διά ζώσης 4 ωρών, τώρα και οι δύο γίνονται online και διαρκούν 2,5 ώρες, δηλαδή από τις 12.00 ως τις 14.30.

 1. Υοga:

Αμιγώς διαδικτυακά μαθήματα μιάμισης ώρας:
            Δευτέρα βράδυ 19:45-21:15 και Πέμπτη πρωί 10:30-12:00
Συνδυαστικά με το μάθημα live στο Shantom 2ωρα:
           Τρίτη πρωί 11:00 -13:00, Τετάρτη 18:00-20:00
           Τρίτη και Πέμπτη βράδυ: 19.30-21.30

2.  Διαλογισμός 1 ώρας 

        (+15 λεπτά τοποθέτησης στο χώρο):

Συνδυαστικά με το  μάθημα live στο Shantom:
          Παρασκευή 17:30-18:45

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γιόγκα και διαλογισμού

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο
   11:00-13:00    10:30-12:00    
 19:45-21:15  19:30-21:30  18:00-20:00  19:30-21:30  17:30-18:45  

Ολοήμερα σεμινάρια γιόγκα:
22 Νοεμβρίου 2020 και 4 Απριλίου 2021  ώρα 11:00 - 18:00

3. Χοροθεραπεία (τις Κυριακές):

Προσφέρεται σε
- μηνιαίο 4ωρο δια ζώσης σεμινάριο στο Shantom 11:00-15:00 και
- μηνιαία -μιάμισης ώρας- online συνεδρία 12:00-13:30.

To μηνιαίο 10μηνο πρόγραμμα χοροθεραπείας από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο:

 

Σεπτ.

Οκτ.

Νοέμ.

Δεκ.

Ιαν.

Φεβρ.

Μαρτ.

Απρ.

Μάϊος

Ιούν

Οnline

13

11    

8

6

24

7

13

25

16

13

Δια ζώσης

20

25

15

13

17

14

28

11

30

20

  (Για τα κινητά, δείτε τον πίνακα στην οριζόντια θέση μέσω auto-rotate)

TΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

e- Γιόγκα:
Περιλαμβάνει asanas, pranayama, χαλάρωση – yoga nidra, διαλογισμό.

e- Πραναγιάμα  –  Διαλογισμός:

Το Pranayama, που σημαίνει απορρόφηση και έλεγχο της ζωτικής δύναμης, αποτελείται από  εξειδικευμένες αναπνευστικές ασκήσεις που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, τους πνεύμονες, το νευρικό σύστημα,  τον εγκέφαλο και  τα ενεργειακά αποθέματα.  Ηρεμούν το νου και  φέρνουν διαύγεια. Aπαραίτητη πρακτική πριν το διαλογισμό.
Ο διαλογισμός αποτελεί καθαρά νοητική άσκηση συγκέντρωσης με στόχο την εφησύχαση των ψυχονοητικων διακυμάνσεων και την εσωτερική ηρεμία και σιωπή που αποτελούν προϋπόθεση για βαθύτερη πνευματική εμπειρία.

e- Χοροθεραπεία:
Περιλαμβάνει πρακτική χοροκινητικής έκφρασης και λεκτικό μοίρασμα


 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επιλογή μαθημάτων και εισφορά: Ο μήνας (4 εβδομάδες από την ημέρα έναρξής σας) είναι η μικρότερη ενότητα. 
Μπορείτε να κάνετε προηγουμένως ένα δοκιμαστικό σε κάθε μάθημα
Πληροφορίες στη γραμματεία στο 2106717529 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κωδικοί: Οι κωδικοί για είσοδο στην πλατφόρμα για τα online μαθήματα θα σας αποστέλλονται από τη γραμματεία μετά την τακτοποίηση της εισφοράς σας.
Αυτό πρέπει να γίνεται έγκαιρα, το αργότερο την προηγούμενη μέρα από την έναρξη της ενότητάς σας (αν είστε ήδη μαθητές επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πότε πρέπει να την ανανεώσετε).  Η γραμματεία λειτουργεί Δευτέρα έως Πέμπτη 17:30-22:00 και Παρασκευή 17:30-21:00). Οπότε, για τη χοροθεραπεία που γίνεται Κυριακές, πρέπει το αργότερο ως την Παρασκευή το απόγευμα.

Ώρα σύνδεσης στο Zoom: Πάντοτε 10 λεπτά νωρίτερα του μαθήματος. Συστήνεται να έχετε πάρει κοντά σας ό,τι θα χρειαστείτε για το μάθημά σας. Παρακαλούμε να είστε απολύτως συνεπείς με αυτό το ωράριο ώστε με την έναρξη του μαθήματος να μη χρειαστεί να διακοπεί η ροή του.

 ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

1.  Για τη γιόγκα: Στρώμα άσκησης, 3 μαξιλαράκια, (ένα για κάθισμα λίγο πιο παχύ, 2 μικρότερα ως βοηθητικά  accessories του μαθήματος), κουβέρτα  για τη χαλάρωση, πετσετούλα για το κεφάλι.  Συστήνεται η χρήση καρέκλας εάν υπάρχουν πόνοι στη μέση.

2.  Για το διαλογισμό: Σε καρέκλα, ή στο πάτωμα με στρώμα και μαξιλάρια.
3. Για τη χοροθεραπεία: χαρτί Α4, στυλό, χρωματιστά  μολύβια, ή κηρομπογιές, αν κάτι σχεδιάσουμε. Στρώμα  και μαξιλάρι αν θέλετε να καθίσετε κάτω. 
4.  Για λεκτικό μοίρασμα σε όλα τα μαθήματα, καρέκλα κοντά στον υπολογιστή.
woman yoga 1

Πρόβα με τη web cam:

Μπαίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες στην πλατφόρμα. 
Βεβαιωθείτε  ότι λειτουργούν σωστά ο ήχος και η εικόνα από την web camera.
Τοποθετείστε την κάμερα έτσι ώστε να σας παίρνει:

  • Σε καρέκλα κοντά στον υπολογιστή για χειρισμό του ποντικιού και του πληκτρολογίου ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος
  • Καθιστούς ή ξαπλωμένους
  • Όρθιους. Η κάμερα να πιάνει το σώμα από τα πόδια μέχρι το κεφάλι. Με τα χέρια ανοιχτά σε όλες τις κατευθύνσεις. (Όσο γίνεται ανάλογα με το χώρο σας)
  • Δοκιμάστε όλες τις θέσεις αν τις πιάνει η κάμερα, αλλιώς τροποποιήστε ανάλογα με τις συνθήκες.

Βοηθάει πολύ να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα και να έχουμε καλό φωτισμό.
Σας συστήνουμε θερμά να έχετε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία πολύ πριν την ώρα του μαθήματος.
Η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να μπείτε 10 λεπτά πριν την έναρξη, ακόμη κι αν δεν έχει μπει ο δάσκαλος. Οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε μια τελευταία φορά την κάμερα και το μικρόφωνο να δείτε αν όλα λειτουργούν σωστά. Αν δεν το "έχετε" με την τεχνολογία και νοιώθετε αβεβαιότητα, ειδοποιήστε μας να κλείσουμε ραντεβού για μια χωριστή πρώτη συνάντηση εξοικείωσης. 

Σεβασμός στην ιδιωτικότητα
Τα μαθήματα online ακολουθούν επιμελώς τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα. 
Η πρόθεσή μας ξεπερνά τους φυσικούς περιορισμούς
Σας δίνουμε αυτές τις οδηγίες για να πετύχει ο καθένας το καλύτερο στο χώρο του. Αν όμως δεν είναι όλα τέλεια, δεν πειράζει.   Θα αυτοσχεδιάσουμε με ό,τι  έχουμε και θα προσαρμοστούμε δημιουργικά  στις οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΗΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ/REVEWS ΣΤΗ GOOGLE)

google fivestars  e-μαθήματα με τη Λήδα: Ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα εμπειρία. Ένα εγχείρημα εν τω μέσω φόβων και αναστολών, μια κατάφαση στη συνέχιση και τον εμπλουτισμό της ανθρώπινης επαφής, της μάθησης, της άσκησης, της ζωής. Όπου ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο “ησυχίας”, μας χαρίζει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο, ενδιάμεσα των μαθημάτων, για πληρέστερη αφομοίωση και καρποφορία όσων προσλαμβάνουμε κατά τη διάρκεια αυτών, μεγιστοποιώντας το όφελος.   Μέσα από μια διαδικτυακή πλατφόρμα εύχρηστη και λειτουργική, η Λήδα είναι σταθερά μαζί μας, παρούσα με όλη της την υπόσταση και ενέργεια. Η σαφήνεια των οδηγιών της, η προσεκτική παρακολούθησή τους από την πλευρά των μαθητών και εν γένει η λεκτική κυρίως επικοινωνία, συντελούν ώστε η έλλειψη σωματικής εγγύτητας να μην αποτελεί εμπόδιο και αποδεικνύεται ότι η σχέση δασκάλου μαθητή, όντας πρωτίστως πνευματική, όσο κι αν ευεργετείται από τη φυσική παρουσία, λειτουργεί αποτελεσματικά και όταν η φυσική παρουσία δεν είναι δυνατή.
Kι αν για αρκετούς από εμάς, τα e-μαθήματα είναι ένας τρόπος να επεκτείνουμε τη μαθητεία μας εκεί όπου διαφορετικά δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να προβούμε, λόγω απόστασης ή άλλων περιορισμών, μήπως να εξεταζόταν το ενδεχόμενο αυτά να συνεχιστούν (ίσως πιο αραιά) και μετά την άρση των μέτρων; Μήπως τα e-μαθήματα είναι ένα παράθυρο στο σπίτι του Shantom που αξίζει να μείνει ανοιχτό; - Χ.Ζ.
 google fivestars  Τα σεμινάρια που παρακολούθησα μέσο ίντερνετ ζωντανά, ήταν μια όαση την εποχή του κορωνοιού. Ένα παράθυρο στην πνευματικότητα που βοήθησε να σπάσει την μονοτονία και να φέρει ανάταση φυσική, ενεργειακή, ψυχολογική κι νοητική. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε αυτές της συνεδρίες. Ευχαριστώ πολύ τη Λήδα για την προσφορά της. - Γ.Σ.

google fivestars  Δεν φανταζόμουν ότι τα on-line μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού & φιλοσοφίας με τη Λήδα θα ήταν μία πνευματική & σωματική όαση αυτές τις ημέρες του "Μένουμε Σπίτι". Στη σωματική ευξία έρχονται να προστεθούν όχι μόνο η χαρά να βλέπω και να επικοινωνώ με πρόσωπα γνωστά και αγαπητά από το Shantom αλλά και η "τροφή για σκέψη" μέσα από τα φιλοσοφικά μαθήματα καθώς και η ηρεμία του νου μέσα από το διαλογισμό. Είναι μιά διαδικασία που με βοηθά αφάνταστα να βλέπω τη ζωή θετικά, να είμαι χαρούμενη και να συνεχίζω την πνευματική μου εξέλιξη παρά τις αντιξοότητες της καθημερινότητας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην αγαπημένη Λήδα. - Α.Χ.
google fivestars   Το να κάνεις μαθήματα, έστω και εξ αποστάσεως, με τη Λήδα Σάνταλα, είναι μεγάλη τύχη, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, λόγω του κορωνοΐού. Γιατί η πρόσβαση στη σπάνια γνώση και σοφία της, η επαφή μαζί της, έστω και μέσα από την οθόνη του υπολογιστή, σε βοηθάει να βρίσκεις στηρίγματα αλλά και να διατηρείς τα ενδιαφέροντα που είχες, πριν αυτήν την νέα νόσο ... Γιόγκα, διαλογισμό, χοροθεραπεία, satsang, Μπάρατα Νάτυαμ: τα κάνω ανελλιπώς, συνδεόμενος στο διαδίκτυο στη γνωστή ώρα, με την ίδια δίψα όπως και πριν... Λήδα, σ' ευχαριστώ!  - Κ.Δ.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom