8ήμερο Σεμινάριο – Retreat Ψυχοσωματικής Χαλάρωσης & Πνευματικής Εστίασης Ιούλιος 2023

8ήμερο Σεμινάριο – Retreat Ψυχοσωματικής Χαλάρωσης & Πνευματικής Εστίασης Ιούλιος 2023

Yoga – Διαλογισμός - Φιλοσοφία – Χοροθεραπεία


Έρχεται το καλοκαίρι και ετοιμαζόμαστε για την ψυχική και πνευματική ανανέωση και εμβάθυνση που μας προσφέρει το ετήσιο 8ήμερο θερινό σεμινάριο γιόγκα, διαλογισμού, φιλοσοφίας και χοροθεραπείας στο Πήλιο, στον αγαπημένο μας “Ελύτη” με τους υπέροχους ανθρώπους του. 
Είναι πάνω από δύο δεκαετίες που γίνονται αυτά τα ζωτικά σεμινάρια χαλάρωσης, ψυχικής και πνευματικής αναζήτησης, ενδυνάμωσης και επαναπροσδιορισμού στόχων ζωής.

 

Περάσαμε όλο αυτόν τον καιρό δύσκολες μέρες, έχουμε έρθει σε επαφή με νέα ερεθίσματα. Σκεφθήκαμε και αισθανθήκαμε πολλά, ανθρώπινα, βαθιά και υπαρξιακά θέματα. Σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών και των δύσκολων στιγμών που βιώσαμε, θα δημιουργήσουμε μαζί τις συνθήκες για χαλάρωση, ωρίμανση και εξέλιξη. Το σώμα μας θα απελευθερώσει κρυφές στενοχώριες, συσσωρευμένο συναισθηματικό φορτίο, θα χαλαρώσει και θα δυναμώσει. Το μυαλό μας θα αδειάσει. Μέσω της φιλοσοφίας και των συζητήσεων μας, θα οραματιστούμε άλλες πραγματικότητες, πέρα από το τρισδιάστατο. Θα ξεδιαλύνουμε τα περιττά ερωτήματα και θα ξεκαθαρίσουμε την ουσία.
Ο τρόπος για τον καθένα μας είναι μοναδικός και διαφορετικός και μαζί, θα τον αναζητήσουμε.
Η αίσθηση της ομάδας, η μέριμνα ουσιαστικής φροντίδας και επικοινωνίας, η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ μας, είναι η βάση, η προϋπόθεση για όλα τα άλλα. Η ψυχή μας έχει ανάγκη από αγάπη και υποστήριξη, ποιοτική συναλλαγή, αμοιβαιότητα και φιλία. Με δημιουργικότητα, ενέργεια, φαντασία, ενθουσιασμό, θα ζήσουμε ένα αξέχαστο και χαρούμενο οκταήμερο.
Πολλοί από τους μαθητές της Λήδας δηλώνουν, ότι με αυτά τα σεμινάρια άλλαξαν τη ζωή τους.

Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος.  Παρακαλούμε εξασφαλίστε γρήγορα τη θέσης σας γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο χώρος και η ασφάλεια της άσκησης και της διαμονής μας

elytis entrance 
Ο γραφικός ξενώνας «Ελύτης»  
βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης, ανάμεσα στο πράσινο του δάσους, το μπλε της θάλασσας και τα μαγευτικά δειλινά, όπου τη σιωπή διακόπτει μόνο το κελάιδισμα των πουλιών. Οι παραλίες βρίσκονται στα 4 λεπτά με τα πόδια και είναι πεντακάθαρες και σπανιότατης ομορφιάς.
Η θεραπευτική δύναμη της θάλασσας θα μας εξαγνίσει. Η πλούσια βλάστηση, το φως και η ιδιαίτερη ενέργεια της φύσης θα μας χαλαρώσουν και θα μας ανανεώσουν.

elitis beach 01 elitis clear sea elytis beach 03

Τα πρωινά, ο διαλογισμός και η γιόγκα γίνονται σε μια όμορφη, και ευρύχωρη ξύλινη καλαμωτή αίθουσα 120 τ.μ, με ξύλινη οροφή και πάτωμα, μέσα σε κήπο. 
Τα απογεύματα, η χοροθεραπεία, η βραδινή γιόγκα και ο διαλογισμός, γίνονται έξω στη φύση σε επιλεγμένα μέρη, στο βουνό και στη θάλασσα.

elitis yoga leda moon

Η καταπράσινη τραπεζαρία με τις μπουκαμβίλιες, όπου παίρνουμε υπέροχα, οικολογικά γεύματα από τοπικές καλλιέργειες, είναι σκεπασμένη από πλούσια τσαμπιά σταφύλια και έχει θέα στα βουνά και στη θάλασσα.elytis verandah
Θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να πραγματοποιήσουμε το ωραιότερο ως τώρα σεμινάριό μας. elitis horotherapeia 01

Σχετικά με τo πρόγραμμα

elitis horotherapeia 1440X760 web

Διαλογισμός και γιόγκα δύο φορές την ημέρα:

Το σώμα μας και το νευρικό μας σύστημα θα ηρεμήσει και θα δυναμώσει.
Ο νους μας θα καθαρίσει και ως «διαυγές κάτοπτρο», θα καθρεφτίσει την αλήθεια μας.
Η καρδιά μας θα αισθανθεί το εσωτερικό άγγιγμα του πνεύματος.

Καθημερινό Satsang:

Με τη μελέτη των αρχαίων κειμένων, ιδωμένων μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας και της κοινωνικής τους διάστασης, θα διαμορφώσουμε συνειδητά έναν νέο προσωπικό τρόπο σκέψης, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία μας. Ένα φιλικό κώδικα ερμηνείας και ανάλυσης, που θα υποστηρίξει τις εσωτερικές μας αλλαγές και τους νέους στόχους μας. Τελικά αυτό που στοχεύουμε να αλλάξουμε δεν είναι το έξω -που δεν είναι στο χέρι μας-, αλλά το ψυχοσωματικό μας βλέμμα.

Καθημερινή χοροθεραπεία:

Για να αισθανθούμε, να συνειδητοποιήσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, βρίσκοντας μέσα από το σώμα μας την ενέργεια και τη σοφία για το επόμενο βήμα.

Το πηλειορίτικο περιβάλλον

elytis beach group

Στα 4 λεπτά με τα πόδια πανέμορφη θάλασσα. Η θεραπευτική της δύναμη θα μας εξαγνίσει. 
Η πλούσια βλάστηση, το φως και η ιδιαίτερη ενέργεια της φύσης θα μας χαλαρώσουν και θα μας ανανεώσουν.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

elitis yoga leda rect web

Η κάθε μέρα μας,  θα ξετυλίγεται με ώρες ποιοτικής συνύπαρξης αλλά και με πολύ ελεύθερο προσωπικό χρόνο. 

07.00 – 08.00   Διαλογισμός
08.00 – 10.00   Υoga asanas, pranayama, χαλάρωση
10.00 – 11.00   Πρόγευμα
11.00 – 13.00   Satsang - Εμβάθυνση στη φιλοσοφία   μέσα από τα θεωρητικά κείμενα της γιόγκα, συζήτηση 
13.00 – 17.15   Ελεύθερος χρόνος  για μπάνιο και ανάπαυση 
17.30 – 19.30   Χοροθεραπεία
20.00–  21.00   Υoga asanas, pranayama, χαλάρωση
21.00 – 21.30   Διαλογισμός
21.30 – 23.00   Δείπνο, απόλαυση της ομάδας μας

Η παρακολούθηση του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.
Εναπόκειται στο δικό σας ζήλο και τις προσωπικές δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντος.

Υπάρχει περιορισμός θέσεων και δωματίων.
Εξασφαλίστε γρήγορα τη θέση σας γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


elytis room outsideΤα διαδικαστικά

Άφιξη Σάββατο 8/7/2023. Το σεμινάριο αρχίζει το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 18:00 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 21:30.
Αναχώρηση Κυριακή 17/7 μετά το πρωινό.
Εάν θέλετε, μπορείτε να έρθετε από Παρασκευή βράδυ ή να επεκτείνετε τη διαμονή σας, δηλώνοντάς το έγκαιρα.

ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ

Α’ ΔΟΣΗ: Μέχρι Παρασκευή 12 Μαΐου. Εισφορά σεμιναρίου.

Β’ ΔΟΣΗ: Μέχρι Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Shantom.  Εξόφληση υπολοίπου εισφοράς. Προκαταβολή για κλείσιμο δωματίου στον Ελύτη και 

Γ’ ΔΟΣΗ: Με την άφιξη στον ξενώνα, Σάββατο 8 Ιουλίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε σωστά τα δωμάτια στον Ελύτη και τους γύρω ξενώνες, να μας δηλώσετε άμεσα το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο retreat. Η θέση σας βέβαια θα εξασφαλιστεί όταν τακτοποιήσετε την Α' δόση σας το αργότερο μέχρι 12 Μαΐου. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το Πήλιο και τα ξενοδοχεία κλείνουν γρήγορα.
Αν θέλετε να μοιραστείτε το δωμάτιο με κάποιο δικό σας πρόσωπο το οποίο δεν θα παρακολουθήσει το σεμινάριο, θα επιβαρυνθεί μόνο με τα έξοδα διαμονής και διατροφής.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Shantom: 210 6717529 (Δευτέρα-Πέμπτη 18.00-22.00 & Παρασκεύη 18.00-21.00) ή επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 Ιουλίου 2023 ΣΤΙΣ 18:00

Την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 18.00, θα γίνει στο Shantomσυνάντηση ενημέρωσης σχετικά με το τι θα χρειαστείτε μαζί σας, αλλά και για  να μοιραστούμε σε αυτοκίνητα για τη μετάβασή μας στο Πήλιο.

Πώς θα πάτε:

Ο Ξενώνας ΕΛΥΤΗΣ βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου περίπου 48 χλμ από τον Βόλο, σε άριστο οδικό δίκτυο (Αθήνα-Βόλος-Αργαλαστή-Ξυνόβρυση-Ποτιστικά), συνολικά 4,5 - 5 ώρες από Αθήνα.
τηλ. 24230- 54482.  Μπορείτε να έρθετε με δικό σας μεταφορικό μέσο, συνήθως χωριζόμαστε σε αμάξια και μοιραζόμαστε τη βενζίνη, ή με ΚΤΕΛ με αλλαγή στον Βόλο για Αργαλαστή. Από εκεί στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης  με ταξί - ή ερχόμαστε και σας παίρνουμε.

Με λεωφορείο:

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ: https://ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=greece
Πληροφορίες/κρατήσεις: 24210-33254 και 24210-25527.

ΒΟΛΟΣ – ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ:https://ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=magnesia&place=43

Σταθμός Λιοσίων-Αθήνας  (Ρικάκη 6) : 210-8329585, 210-8317186, 210-8311545
Σταθμός Βόλου (Σέκερη & Ζάχου): 24210-33254, 24210-25527
E-mail Επικοινωνίας : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με αυτοκίνητο:

Δείτε τη διαδρομή στο Google maps: https://goo.gl/maps/z3NGrhyA9WVgP7FS9

 Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν. Δηλώστε το στη γραμματεία με την εγγραφή σας.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom