Νέος κύκλος Χοροθεραπειών «Τα σοφά μυστικά της κίνησης»

Νέος κύκλος Χοροθεραπειών «Τα σοφά μυστικά της κίνησης»

Κυριακή 19.11.2023, ώρα 11:00-15:00

Η Χοροθεραπεία ή χοροκινητική έκφραση, είναι μια έντεχνη μέθοδος ψυχοθεραπείας που επιτυγχάνει μέσω της ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής κίνησης, του χορού και της τέχνης, βαθιές συνειδητοποιήσεις στον τρόπο που σκεφτόμαστε που αισθανόμαστε και επικοινωνούμε. Η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής έκφρασης αφυπνίζουν νέες δυνατότητες του εγκεφάλου, αναπτύσσουν την εκφραστικότητα και την ικανότητα επικοινωνίας, καταπολεμούν την ψυχοσωματική δυσκαμψία, το άγχος, τη μελαγχολία.

Λίγα λόγια για τη συνεδρία:

Το σώμα μας είναι η έκφραση και το όχημα της ψυχής μας. Είναι το έδαφος από όπου ξεφύτρωσαν τα συναισθήματα μας, οι σκέψεις μας, το εγώ μας. Είναι φορέας βαθιάς μνήμης και γνώσης. Όμως επειδή δεν αναγνωρίζουμε τη γλώσσα του ζούμε αποξενωμένοι και μακριά του. Το να ζούμε χωρίς σώμα είναι πηγή πόνου, φόβου και μοναξιάς. Στη χοροθεραπεία θα έρθουμε σε βαθύτερη επαφή με τη ρίζα μας. Θα συνδεθούμε και θα καλλιεργήσουμε τις συνθήκες που από τη μια θα μας ανακουφίσουν και από την άλλη θα ανοίξουν το δρόμο για προσωπικές υπερβάσεις σε νέες προοπτικές, μιας ζωής με νόημα και φως

Προσφέρονται 4ωρες ομαδικές συνεδρίες δια ζώσης μία φορά το μήνα και ατομικές δια ζώσης ή online.

Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες εδώ

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 17.11.2023 | 11:00 – 15:00 

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Πολιτισμού Shantom, Τριπόλεως 35Α & Εύβοιας, 152 31 K. Χαλάνδρι, στάση μετρό "Χολαργός" της γραμμής 3 (έξοδος προς Αθήνα).

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00 , Παρ. 18:00-21:00, τηλ. 210-6717529, www.shantom.gr

Τακτοποίηση εισφοράς: Το αργότερο έως την Παρασκευή 17.11.2023. Είτε στη γραμματεία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού ηλεκτρονικά.

Σημείωση: Η πρώτη συνεδρία λειτουργεί ως δοκιμαστική και κατόπιν θα χρειαστεί να δεσμευτείτε για τουλάχιστον 3 συνεδρίες.

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία  

Ο Μύθος του Χορού Συνέντευξη με τη Λήδα Shantala – Aπόσπασμα Χοροθεραπείας στο 10.24:

Χοροθεραπεία στο Shantom:

Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια GDTR Senior, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και της Ινδικής κλασικής Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala». Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha»

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. άρχισε να διδάσκει κατ αρχήν στο «Κέντρο Μάντιραμ». To 2003 δημιούργησε και διευθύνει τον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom. Το 2022 ίδρυσε την Ακαδημία Ινδικής κλασικής Yoga και εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga 200 ωρών, με διεθνή πιστοποίηση. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος

Στις 28 Ιουνίου 2022, τιμήθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του ΕICBI (Europe India Centre for Business Industry) ως EUIndia60 Legend και συμπεριλήφθηκε στην ειδική τιμητική λίστα και στην επετειακή της έκδοση με 60 Legends, ανάμεσα σε παγκόσμιου κύρους προσωπικότητες, που επιβραβεύονται για το έργο τους με το οποίο συνέβαλαν και συμβάλουν στη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης- Ινδίας τα τελευταία 60 χρόνια.

H παρουσίαση της, στη σειρά 35
Το e-βιβλίο (στη σελίδα 35) 

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom