Από 3/11/2020, όλα τα μαθήματα μόνον online

Από 3/11/2020, όλα τα μαθήματα μόνον online

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων των αρχών για την αντιμετώπιση του covid-19,  η λειτουργία της σχολής μας αναστέλλεται από Τρίτη 3 Νοεμβρίου και όσο διαρκέσει το lockdown. 

Είναι κάτι για το οποίο έχουμε προετοιμαστεί ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες.

Θα παραμείνουμε σε σύνδεση. Τα μαθήματα θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά  online, ακριβώς την προγραμματισμένη μέρα και ώρα, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Είναι μια απλή διαδικασία που όμως προϋποθέτει ότι έχετε υπολογιστή με κάμερα, ή tablet, ή ακόμη και κινητό.
Ειδικά η χοροθεραπεία παραμένει μεν στις ίδιες ημερομηνίες, όμως αλλάζει διάρκεια. Αντί για μια συνεδρία online 1,5 ώρας και μία διά ζώσης 4 ωρών, τώρα και οι δύο online και διαρκούν 2,5 ώρες, δηλαδή από τις 12.00 ως τις 14.30.

Είναι μια διαφορετική συνθήκη από τη δια ζώσης διδασκαλία, η οποία όμως επιτρέπει τη διατήρηση της επαφής μας και της επαφής και εξάσκησης με το μάθημά σας, χωρίς σταματήματα που μας πάνε πίσω. Τα διαδικτυακά μαθήματα αποδείχτηκαν σωτήρια στο προηγούμενο lockdown, επέτρεψαν στους ασκούμενους πολύ καλή εξάσκηση από το σπίτι και υψηλό ηθικό.

Εάν θέλετε να κάνετε νέα εγγραφή, ή είστε ήδη εγγεγραμμένος σε κάποιο μάθημα και επιθυμείτε να κάνετε και κάτι άλλο, ή περισσότερες φορές, συμβουλευτείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων.

Με το καλό όταν τελειώσουν όλα αυτά, και μόλις δώσουν οι αρχές το "πράσινο φως",  θα είμαστε και  πάλι μαζί «ζωντανά», στο αγαπημένο μας Shantom.

 ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

e- ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ:  Για τις συναντήσεις μας θα χρησιμοποιήσουμε την πολύ απλή  πλατφόρμα. Zoom. Δείτε παρακάτω πού θα βρείτε πλήρεις οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Είναι απαραίτητο ο υπολογιστής σας να είναι εφοδιασμένος με web cam –κάμερα εξωτερική με ενσωματωμένο μικρόφωνο συνδεδεμένη με τον υπολογιστή, το laptop ή το τηλέφωνό σας. Τα περισσότερα laptop, καθώς και όλα τα tablet και τα τηλέφωνα τύπου smartphone είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο.

ΕΓΓΡΑΦΗ:  Ο μήνας (4 εβδομάδες από την ημέρα έναρξής σας) είναι η μικρότερη ενότητα. Μπορείτε να κάνετε προηγουμένως ένα δοκιμαστικό σε κάθε μάθημα.
Η εγγραφή θα καταχωρείται  αφού έχετε καταθέσει την εισφορά σας για τη μηνιαία ενότητα μαθημάτων ή για τη συνεδρία/σεμινάριο. (Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για να μάθετε πότε πρέπει να την ανανεώσετε). Ολοκλήρωση εγγραφής τo αργότερο μέχρι τις 22:00 της προηγούμενης ημέρας της έναρξης της νέας ενότητας του μαθήματός σας.  Για τη χοροθεραπεία που γίνεται Κυριακές, το αργότερο ως την προηγούμενη Παρασκευή.
Επειδή η γραμματεία θα είναι κλειστή, η επικοινωνία θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, και οι εισφορές σας μόνο μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ LINK:  Για κάθε μάθημα και κάθε μέρα της εβδομάδας υπάρχει ένα ξεχωριστό link εισόδου στο Zoom, το ίδιο κάθε φορά, το οποίο ισχύει ως τον Ιούνιο. Π.χ. Γιόγκα Τρίτη απόγευμα, το ίδιο για όλες τις Τρίτες απόγευμα ως τον Ιούνιο, Kung Fu Σάββατο, το ίδιο για όλα τα Σάββατα ως τον Ιούνιο. Το link αυτό, μαζί με τον κωδικό, θα το λάβετε όλοι οι ήδη εγγεγραμμένοι μαθητές και οι νέοι μαθητές με την εγγραφή σας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ EΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ e-ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΒΗΜΑ: Επικοινωνία
Αφού επιλέξετε τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, επικοινωνήστε με τη γραμματεία.
Γράψτε το μάθημα ή τα μαθήματα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και από ποια ημερομηνία θέλετε να ξεκινήσετε. Αν το μάθημα προσφέρεται περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, πείτε μας ποια μέρα σας ενδιαφέρει.

 BHMA 1: Καταβολή εισφοράς στο λογαριασμό του Shantom (τράπεζα Πειραιώς):

Τρόποι μεταφοράς:  κατάθεση στο λογαριασμό μας με e-banking (η τράπεζα Πειραιώς την αποκαλεί "έμβασμα", η Εθνική "μεταφορά σε λογαριασμό τρίτου),  σε ΑΤΜ ή στο ταμείο της τράπεζας.

IBAN: GR87 0172 0760 0050 7609 3167 176 
Δικαιούχος: ΑΜΚΕ Shantom Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών
Έξοδα μεταφοράς: Εάν κάνετε την κατάθεσή σας από λογαριασμό άλλης τράπεζας εκτός από την Πειραιώς, θα υπάρχουν έξοδα μεταφοράς (συνήθως 2 ευρώ). Η επιβάρυνση αυτή να είναι στον εντολέα (που είστε σεις) και όχι το δικαιούχο (το Shantom).
Αιτιολογία: Γράψτε το όνομά σας και "εισφορά". 
Αποδεικτικό  PDF: Αν πληρώσετε με e-banking, η τράπεζα σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε το αποδεικτικό κατάθεσης σε .pdf στον υπολογιστή σας. Παρακαλούμε να το κάνετε, θα χρειαστεί.  Αν πληρώσετε σε ΑΤΜ ή στο ταμείο, πρέπει να φωτογραφήσετε ή σκανάρετε το αποδεικτικό κατάθεσης ώστε να μας το στείλετε. 

ΒΗΜΑ 2: Mας στέλνετε με mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
α. Το αποδεικτικό κατάθεσης (το pdf που αποθηκεύσατε, ή τη σκαναρισμένη απόδειξη σε .jpg) συνημμένο.
β. Συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σκαναρισμένη αίτηση με όλα τα στοιχεία σας (Αυτό χρειάζεται μόνο την πρώτη φορά!). Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Την εκτυπώνετε, τη συμπληρώνετε, την υπογράφετε (ιδανικά με μπλε μελάνι), τη σκανάρετε και μας τη στέλνετε.  
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν είστε ήδη εγγεγραμμένος μαθητής της φετεινής περιόδου 2020-21, έχετε ήδη συμπληρώσει και υπογράψει αίτηση εγγραφής και σας έχουμε ήδη κόψει απόδειξη, δε χρειάζεται να τα ξαναστείλετε.

Μόλις οι αρχές μας επιτρέψουν να επαναλειτουργήσουμε, η γραμματεία θα σας στείλει την απόδειξη σας βάσει των στοιχείων που θα έχετε συμπληρώσει.   (Η έκδοση απόδειξης είναι υποχρεωτική για το Shantom)

 ΒΗΜΑ 3 (αυτό το κάνουμε εμείς!):
Μόλις λάβουμε τα παραπάνω στοιχεία, θα σας στείλουμε ηλεκτρονικά, μέχρι τις 12:00 της ημέρας του μαθήματος τα στοιχεία (link, password) με τα οποία θα μπείτε στη πλατφόρμα για το συγκεκριμένο μάθημα.

 Συστήνουμε να κάνετε εγκαίρως την εγγραφή σας ώστε να προλάβετε να πάρετε τα στοιχεία εισόδου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την πλατφόρμα

Πρώτα απ'όλα, κατεβάστε την εφαρμογή Zoom στον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό σας. Είναι πανεύκολο. Δείτε τις Οδηγίες εγκατάστασης zoom 

Την εγκατάσταση θα την κάνετε μόνο την πρώτη φορά.  Για όλα τα επόμενα μαθήματα απλά θα πατάτε το link που θα σας έχουμε στείλει ως απάντηση στο mail της εγγραφής σας.  Με αυτό θα ανοίγετε το ΖΟΟΜ (οpen Zoom) στο αναδυόμενο παράθυρο. Οταν σας ζητηθεί, προσθέτετε και τον κωδικό που σας στείλαμε.

Αφού έχετε εγκαταστήσει το Zoom,  δείτε τις Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας που θα σας χρησιμεύσουν για τον απλό χειρισμό την ώρα του μαθήματος

Ώρα σύνδεσης στο Zoom:  Έχετε τη δυνατότητα να μπείτε δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος για να κάνετε τυχόν τεχνικές ρυθμίσεις. Συστήνεται να έχετε πάρει κοντά σας ό,τι θα χρειαστείτε για το μάθημά σας. Παρακαλούμε να είστε απολύτως συνεπείς με αυτό το ωράριο ώστε με την έναρξη του μαθήματος να μη χρειαστεί να διακοπεί η ροή του, Ειδικά στα μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού όπου ξεκινάμε με σιωπή., αν έχετε καθυστέρηση παρακαλούμε να μην μπείτε στη συνεδρία (η εισφορά δεν επιστρέφεται και το μάθημα δεν αναπληρώνεται).

Προσοχή! Αν το μάθημά σας γίνεται περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, σιγουρευτείτε πως έχετε το σωστό λινκ για τη μέρα όπου είστε. 

 ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ  e-μαθημάτων

Για τη γιόγκα: Στρώμα άσκησης, 3 μαξιλαράκια, (ένα για κάθισμα λίγο πιο παχύ, 2 μικρότερα ως βοηθητικά  accessories του μαθήματος), κουβέρτα  για τη χαλάρωση, πετσετούλα για το κεφάλι. 
Συστήνεται η χρήση καρέκλας εάν υπάρχουν πόνοι στη μέση για τα καθιστικά μέρη.
Για το Πιλάτες: Στρώμα άσκησης, μπάλα, λάστιχα. Συνεννοηθείτε με δάσκαλό σας.
Για το Κουνγκ Φου: Στρώμα άσκησης.
Για τη χοροθεραπεία: χαρτί Α4, στυλό, χρωματιστά  μολύβια, ή κηρομπογιές , αν κάτι σχεδιάσουμε. Στρώμα  και μαξιλάρι αν θέλετε να καθίσετε κάτω. 
Για το διαλογισμό: Σε καρέκλα, ή στο πάτωμα με μαξιλάρια.
Για τη φιλοσοφία και συζήτηση (Sat Sang). Τετράδιο ή χαρτί Α4 για σημειώσεις, στυλό. Κάθεστε  κάτω ή σε  καρέκλα.
Για τα μαθήματα χορού: Ό,τι φέρνετε κανονικά στο μάθημα. Π.χ. στον ανατολίτικο χορό, το πέπλο και τα ζήλια σας.
Για λεκτικό μοίρασμα σε όλα τα μαθήματα, καρέκλα κοντά στον υπολογιστή.

Πρόβα με τη web cam:

Μπαίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες στην πλατφόρμα. 
Βεβαιωθείτε  ότι λειτουργούν σωστά ο ήχος και η εικόνα από την web camera, (αφού έχετε μπει στην πλατφόρμα του zoom γιατί αλλάζει η οπτική από πλατφόρμα σε πλατφόρμα). 
Φροντίστε να έχετε πολύ καλό, διάχυτο φωτισμό, για να φαίνεστε καθαρά. Αν το μάθημα είναι νωρίς και υπάρχει ήλιος, να μην είναι από πίσω σας το παράθυρο.
Τοποθετείστε την κάμερα ώστε να σας παίρνει, χωρίς να χρειάζεται να τη μετακινήσετε, σε δυο ή τρεις θέσεις μέσα στο χώρο σας: 

Δοκιμάστε όλες τις θέσεις αν τις πιάνει η κάμερα, αλλιώς τροποποιήστε ανάλογα με τις συνθήκες.

  • Σε καρέκλα. Ένα κοντινό πλάνο σε καρέκλα για χειρισμό του ποντικιού και του πληκτρολογίου ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος
  • Καθιστοί-ξαπλωτοί στο πάτωμα.για τα μαθήματα γιόγκα, Πιλάτες και Κουνγκ Φου.
  • Όρθιοι. Το πιο μακρινό πλάνο, για άσκηση και ελεύθερη κίνηση. Η κάμερα να πιάνει το σώμα από τα πόδια μέχρι το κεφάλι –όσο γίνεται. Ανοίξτε τα χέρια στο πλάϊ και μπροστά σας.
  • Για τα μαθήματα χορού και πολεμικών τεχνών, φροντίστε να βρείτε ένα χώρο όπου να μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα, αφαιρώντας τυχόν μικροέπιπλα στα οποία μπορεί να σκοντέψετε ή αντικείμενα που μπορεί να σπάσουν από μια απρόσεκτη κίνηση. Είναι αρκετά σημαντικό να σας παίρνει η κάμερα ολόκληρους ει δυνατόν!

Σας συστήνουμε θερμά να έχετε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία πριν την ώρα του μαθήματος.

 Όπως είπαμε και πριν, η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να μπείτε 10 λεπτά πριν την έναρξη, ακόμη κι αν δεν έχει μπει ο δάσκαλος. Οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε την κάμερα και το μικρόφωνο να δείτε αν όλα λειτουργούν σωστά. Αν δεν το "έχετε" με την τεχνολογία και νοιώθετε αβεβαιότητα, ειδοποιήστε μας να κλείσουμε ραντεβού για μια χωριστή πρώτη συνάντηση εξοικείωσης. 

 Η πρόθεσή μας ξεπερνά τους φυσικούς περιορισμούς
Σας παρέχουμε αυτές τις οδηγίες για να πετύχει ο καθένας το καλύτερο στο χώρο του. Αν όμως δεν είναι όλα τέλεια, δεν πειράζει.   Θα αυτοσχεδιάσουμε με ό,τι  έχουμε και θα προσαρμοστούμε δημιουργικά  στις οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom