Αλλαγές & Μέτρα Πρόληψης

Είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην πρόληψη και τη συνέχιση των απαραίτητων για την υγεία μας μεθόδων άσκησης, συγκέντρωσης και αναζωογόνησης.
Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα μέτρα που εκπονήσαμε για την ασφάλειά όλων μας. 

Οργανωτικά μέτρα:

1. Απαιτούμενη προεγγραφή: Στα τμήματα θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις 2 μέτρων ανάμεσα στους μαθητές.  Σας παρακαλούμε να ενημερωθείτε από το πρόγραμμα μαθημάτων τις ώρες και τις μέρες των μαθημάτων σας και να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας στη γραμματεία κάνοντας προεγγραφή από τις 24 Αυγούστου, διότι ίσως υπάρξουν μειώσεις στον αριθμό των τμημάτων τηρώντας τη σειρά των προεγγραφών σας.  

2. Σε περίπτωση υγειονομικής ανάγκης αποχής,  δυνατότητα online παρακολούθησης του μαθήματός σας
 Φέτος όλα τα μαθήματα θα μπορείτε να τα παρακολουθείτε και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom στη μέρα και στην ώρα τους,  εφόσον απαγορευτικά μέτρα ή λόγοι υγείας σας αναγκάζουν να μείνετε στο σπίτι. 

Προληπτικά μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο:

Χρήση μάσκας Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους βοηθητικούς χώρους του Shantom (παντού εκτός από τις αίθουσες)

Αποφυγή χρήσης πλαστικών ποτηριών: Είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας μπουκαλάκι με νερό και να αποφεύγεται η χρήση πλαστικών ποτηριών.

Αποφυγή χρήσης καφετιέρας και βραστήρα: Σε μεγάλη ανάγκη απευθυνθείτε στη γραμματεία

Αποφυγή κοινής χρήσης εξοπλισμού: Δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση στρωμάτων, μαξιλαριών, κουβερτών,  εξοπλισμού, οι κοινές παντόφλες. Σε όσα μαθήματα απαιτείται η χρήση στρωμάτων θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα προσωπικά σας.

Στη Γιόγκα: θα χρειαστεί να φέρνετε στρώμα, μαξιλάρι και κουβέρτα

Στο Πιλάτες: Στρώμα και λάστιχα (θα σας τα προμηθεύσει ο κ. Γεωργιάδης) Τα υπόλοιπα αξεσουάρ θα σας υποδείξει τον τρόπο χρήσης τους στο  Shantom ο κ. Γεωργιάδης. 
Θα ήταν καλό να έχετε έναν ελάχιστο αριθμό αξεσουάρ Πιλάτες και στο σπίτι σε περίπτωση online παρακολούθησης του μαθήματός σας.

Στο Kung Fu και άλλες πολεμικές τέχνες:  Για την κοινή χρήση όπλων και βοηθημάτων θα σας υποδείξουν τον τρόπο χρήσης τους οι καθηγητές σας.

Βεστιάριο: Τα ρούχα δεν επιτρέπεται να κρέμονται στις κρεμάστρες των βεστιαρίων. Θα πρέπει ή να τα τοποθετείτε μέσα σε τσάντες δικές σας, ή να προβλέψετε σακούλες ρούχων για να τα βάζετε όλα μέσα και να τα κρεμάτε ώστε να μην ακουμπούν τα ρούχα των άλλων.

Τήρηση αποστάσεων -Αποφυγή συγχρωτισμού

Μέσα στις αίθουσες:
Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλα 2 τμ ανάμεσα στους μαθητές.

Στους χώρους  γραμματείας: 
Τήρηση αποστάσεων και μείωση αριθμού παρευρισκομένων στη γραμματεία.
Να αφήνετε κενές θέσεις στους καναπέδες και να φροντίζετε να μην είστε περισσότεροι από  5, τηρώντας αποστάσεις.

Στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους:
Αποφυγή συνοδών που δεν έχουν μάθημα. 
Γρήγορες μετακινήσεις στο κλιμακοστάσιο και μπροστά στις αίθουσες διδασκαλίας. Δίνουμε προτεραιότητα στην κάθοδο του κλιμακοστασίου.
Παραμονή εκτός του κτιρίου αν έχετε έρθει νωρίτερα ή αν επιθυμείτε να κουβεντιάσετε.

 Απολύμανση και εξαερισμός 

Μετά από κάθε μάθημα θα υπάρχει διάλειμμα για να γίνεται εξαερισμός και απολύμανση, καθώς και για την ήσυχη αποχώρηση-προσέλευση των μαθητών χωρίς συνωστισμό. 

Όταν βγαίνετε από την αίθουσα του μαθήματος, φορέστε παπούτσια για να κυκλοφορήσετε στους κοινόχρηστους χώρους. 

Συχνό πλύσιμο χεριών και χρήση απολυμαντικού. Με την είσοδο σας, παρακαλούμε να απολυμαίνετε ή να σαπουνίζετε τα χέρια σας.

Άλλες γραμματειακές ρυθμίσεις:

Φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων του covid-19, δεν θα ισχύσουν αναπληρώσεις: (Εκτός των μαθημάτων που χάσαμε την άνοιξη).  Τα μαθήματα που θα γίνονται στην τάξη θα προσφέρονται και online ακριβώς για να μην χάνονται. Οι κωδικοί πρόσβασης στην πλατφόρμα που αναλογούν στο μάθημά σας θα σας δίνονται με την εγγραφή σας.
Η μικρότερη ενότητα μαθημάτων αντιστοιχεί σε ένα μήνα. 
Οι αναπληρώσεις των μαθημάτων που χάθηκαν την άνοιξη λόγω της αναστολής της σχολής μας και της καραντίνας, θα υπολογίζονται από την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος, το Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση που δεν τα παρακολουθήσετε (δια ζώσης ή online) υπολογίζονται σαν να έγιναν και παραγράφονται.