Αλλαγές & Μέτρα Πρόληψης

Αλλαγές & Μέτρα Πρόληψης

Είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην πρόληψη και τη σχολαστική τήρηση των μέτρων και στην αναγκαιότητα συνέχισης των -απαραίτητων για την υγεία μας μεθόδων- άσκησης, συγκέντρωσης και αναζωογόνησης.
Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα μέτρα που ακολουθούμε για την ασφάλειά όλων μας.

Οργανωτικά μέτρα:

1. Τα μαθήματά σας μπορείτε να τα παρακολουθείτε και online από το σπίτι σας.
Φέτος όλα τα δια ζώσης μαθήματα προσφέρονται ταυτόχρονα και online. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημά σας αποκλειστικά online από το σπίτι σας, ή να έρχεστε στα δια ζώσης -στο Shantom- και επιλεκτικά, αν χρειαστεί, να παρακολουθήσετε το μάθημά σας online από το σπίτι σας.
Σε περίπτωση μη ευκταίων απαγορεύσεων, όλα τα μαθήματα θα προσφέρονται κανονικά στην ώρα και την ημέρα τους online.

2. Απαιτούμενη προεγγραφή
: Στα τμήματα, λόγω των τηρούμενων μέτρων και των αποστάσεων, ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει περιοριστεί. Απαιτείται έγκαιρη εγγραφή για να εξασφαλίσετε τη θέση σας και άμεση ανανέωση, πριν τη λήξη της ενότητάς σας, διότι τηρούμε σειρά προτεραιότητας.

Προληπτικά μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο:

Χρήση μάσκας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους βοηθητικούς χώρους του Shantom . Η χρήση μάσκας μέσα στην αίθουσα εξαρτάται από το είδος του μαθήματος και από τις ασκήσεις που μπορεί να περιλαμβάνει. Θα ενημερωθείτε από το δάσκαλό σας. Εφόσον τηρουμένων των αποστάσεων η φύση του μαθήματος σας επιτρέπει τη μη χρήση μάσκας μέσα στην αίθουσα, φορέστε τη μάσκα σας πριν βγείτε στο διάδρομο.

Αποφυγή χρήσης πλαστικών ποτηριών: Είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας μπουκαλάκι με νερό και να αποφεύγεται η χρήση πλαστικών ποτηριών. 

Αποφυγή χρήσης καφετιέρας και βραστήρα: Σε μεγάλη ανάγκη απευθυνθείτε στη γραμματεία

Για τα σεμινάρια, αποφυγή μπουφέ στη γραμματεία. Προτιμάτε τα διαλείμματα σας να τα κάνετε έξω από τους χώρους του Shantom. Υπάρχουν πολλές επιλογές χώρων εστίασης και καφέ στη γειτονιά, πολύ κοντά στο Shantom.

Αποφυγή κοινής χρήσης εξοπλισμού: Δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση στρωμάτων, μαξιλαριών, κουβερτών, εξοπλισμού, οι κοινές παντόφλες. Σε όσα μαθήματα απαιτείται η χρήση τους, θα πρέπει να φέρνετε το προσωπικό σας στρώμα, μαξιλάρι κλπ. και να χρησιμοποιείτε αυτό. 
Στη Γιόγκα: θα χρειαστεί να φέρνετε στρώμα, μαξιλάρι και κουβέρτα.
Στο Πιλάτες: Στρώμα και λάστιχα (θα σας τα προμηθεύσει ο κ. Γεωργιάδης).  Για τα υπόλοιπα αξεσουάρ θα σας υποδείξει τον τρόπο χρήσης τους στο  Shantom ο κ. Γεωργιάδης.  Θα ήταν καλό να έχετε έναν ελάχιστο αριθμό αξεσουάρ Πιλάτες και στο σπίτι σε περίπτωση online παρακολούθησης του μαθήματός σας.
Στο Kung Fu και άλλες πολεμικές τέχνες:  Για την κοινή χρήση όπλων και βοηθημάτων θα σας υποδείξουν τον τρόπο χρήσης τους οι καθηγητές σας.

Βεστιάριο: Τα ρούχα δεν επιτρέπεται να κρέμονται στις κρεμάστρες των βεστιαρίων. Θα πρέπει ή να τα τοποθετείτε μέσα σε τσάντες δικές σας, ή να προβλέψετε σακούλες ρούχων για να τα βάζετε όλα μέσα και να τα κρεμάτε ώστε να μην ακουμπούν τα ρούχα των άλλων.

Τήρηση αποστάσεων -Αποφυγή συγχρωτισμού

Μέσα στις αίθουσες:
Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλα 2 τμ ανάμεσα στους μαθητές πανταχόθεν.

Στους χώρους  γραμματείας: 
Τήρηση αποστάσεων και μείωση αριθμού παρευρισκομένων στη γραμματεία.
Να αφήνετε κενές θέσεις στους καναπέδες και να φροντίζετε να μην είστε περισσότεροι από  5, τηρώντας αποστάσεις.

Στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους:
Αποφυγή συνοδών που δεν έχουν μάθημα. 
Γρήγορες μετακινήσεις στο κλιμακοστάσιο και μπροστά στις αίθουσες διδασκαλίας. Δίνουμε προτεραιότητα στην κάθοδο του κλιμακοστασίου.
Παραμονή εκτός του κτιρίου αν έχετε έρθει νωρίτερα ή αν επιθυμείτε να κουβεντιάσετε.

 Απολύμανση και εξαερισμός 

Μετά από κάθε μάθημα υπάρχει διάλειμμα για να γίνεται εξαερισμός και απολύμανση, καθώς και για την ήσυχη αποχώρηση-προσέλευση των μαθητών χωρίς συνωστισμό. Το ξύλινο πάτωμα των αιθουσών απολυμαίνεται σχολαστικά με ατμοκαθαριστές υψηλής θερμοκρασίας.

Όταν βγαίνετε από την αίθουσα του μαθήματος, φορέστε παπούτσια για να κυκλοφορήσετε στους κοινόχρηστους χώρους. 

Συχνό πλύσιμο χεριών και χρήση απολυμαντικού. Με την είσοδο σας, παρακαλούμε να απολυμαίνετε ή να σαπουνίζετε τα χέρια σας.

Άλλες γραμματειακές ρυθμίσεις:

Φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων του covid-19, δεν θα ισχύσουν αναπληρώσεις: (Εκτός των μαθημάτων που χάσαμε την άνοιξη κατά τη διάρκεια του lockdown).  Τα μαθήματα που γίνονται στην τάξη προσφέρονται και online ακριβώς για να μην χάνονται. Οι κωδικοί πρόσβασης στην πλατφόρμα που αναλογούν στο μάθημά σας θα σας δίνονται με την εγγραφή σας.
Η μικρότερη ενότητα μαθημάτων αντιστοιχεί σε ένα μήνα. 
Οι αναπληρώσεις των μαθημάτων που χάθηκαν την άνοιξη λόγω της αναστολής της σχολής μας και της καραντίνας, θα υπολογίζονται από την ημερομηνία έναρξης του μαθήματός σας (π.χ. Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο). Σε περίπτωση που δεν τα παρακολουθήσετε (δια ζώσης ή online) υπολογίζονται σαν να έγιναν και παραγράφονται.
Η μικρότερη ενότητα μαθημάτων αντιστοιχεί σε ένα μήνα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom