Μέτρα πρόληψης Covid-19 για την περίοδο 2021-22

Μέτρα πρόληψης Covid-19 για την περίοδο 2021-22

Είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στα προληπτικά μέτρα και την αναγκαιότητα συνέχισης των απαραίτητων για την υγεία μας μεθόδων άσκησης, χορού, συγκέντρωσης και αναζωογόνησης.
Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα μέτρα που ακολουθούμε στο Shantom σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρχών. 

Προληπτικά μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης (6 μηνών): Σύμφωνα με την απαίτηση των υγειονομικών αρχών είναι απαραίτητο για  να παρακολουθήσετε το μάθημα σας να έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης όπως και έγγραφο ταυτοποιήσης, που θα τα φέρετε στη γραμματεία, προτιμότερο με την εγγραφή σας. 

Χρήση μάσκας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στη Γιόγκα: θα χρειαστεί να φέρνετε δικό σας στρώμα, μαξιλάρι και κουβέρτα.

Στο Πιλάτες: Στρώμα και λάστιχα (θα σας τα προμηθεύσει ο κ. Γεωργιάδης) Τα υπόλοιπα αξεσουάρ θα σας υποδείξει τον τρόπο χρήσης τους στο  Shantom ο κ. Γεωργιάδης. 
Θα ήταν καλό να έχετε έναν ελάχιστο αριθμό αξεσουάρ Πιλάτες και στο σπίτι σε περίπτωση online παρακολούθησης του μαθήματός σας.

Στο Kung Fu και άλλες πολεμικές τέχνες:  Για την κοινή χρήση όπλων και βοηθημάτων θα σας υποδείξουν τον τρόπο χρήσης τους οι καθηγητές σας.

Δεν επιτρέπεται

 • η χρήση πλαστικών ποτηριών: Είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας μπουκαλάκι με νερό και να αποφεύγεται η χρήση πλαστικών ποτηριών.
 • η χρήση καφετιέρας και βραστήρα.
 • τα ρούχα σας να αφήνονται στα αποδυτήρια. Θα πρέπει ή να τα τοποθετείτε μέσα σε τσάντες δικές σας που τις κρατάτε κοντά σας, ή να προβλέψετε σακούλες ρούχων για να τα βάζετε όλα μέσα και να τα κρεμάτε.
 • ο μπουφές στη γραμματεία: Προτιμάτε τα διαλείμματά σας ή οι μικροί εορτασμοί, να γίνονται εκτός Shantom. Υπάρχουν πολλές επιλογές χώρων εστίασης και καφέ, πολύ κοντά στη γειτονιά.
 • η κοινή χρήση εξοπλισμού: Δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση στρωμάτων, μαξιλαριών, κουβερτών,  εξοπλισμού, οι κοινές παντόφλες. Σε όσα μαθήματα απαιτείται η χρήση στρωμάτων θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα προσωπικά σας.

Τήρηση αποστάσεων -Αποφυγή συγχρωτισμού

Μέσα στις αίθουσες:
Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο,  2 τμ ανάμεσα στους μαθητές πανταχόθεν.

Στους χώρους  γραμματείας: 
Τήρηση αποστάσεων και μείωση αριθμού παρευρισκομένων στη γραμματεία.

Στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους: 

 • Αποφυγή συνοδών που δεν έχουν μάθημα. 
 • Γρήγορες μετακινήσεις στο κλιμακοστάσιο και μπροστά στις αίθουσες διδασκαλίας. Δίνουμε προτεραιότητα στην κάθοδο του κλιμακοστασίου.
 • Παραμονή εκτός του κτιρίου αν έχετε έρθει νωρίτερα ή αν επιθυμείτε να κουβεντιάσετε.

 Απολύμανση και εξαερισμός 

 • Μετά από κάθε μάθημα υπάρχει διάλειμμα για να γίνεται εξαερισμός και απολύμανση, καθώς και για την ήσυχη αποχώρηση-προσέλευση των μαθητών χωρίς συνωστισμό. Το ξύλινο πάτωμα των αιθουσών απολυμαίνεται σχολαστικά με ατμοκαθαριστές υψηλής θερμοκρασίας.
 • Όταν βγαίνετε από την αίθουσα του μαθήματος, φορέστε παπούτσια για να κυκλοφορήσετε στους κοινόχρηστους χώρους. 
 • Συχνό πλύσιμο χεριών και χρήση απολυμαντικού. Με την είσοδο σας, παρακαλούμε να απολυμαίνετε ή να σαπουνίζετε τα χέρια σας.

Οργανωτικά μέτρα:

1. Τα μαθήματά σας μπορείτε να τα παρακολουθείτε και online από το σπίτι σας.
Φέτος όλα τα δια ζώσης μαθήματα προσφέρονται ταυτόχρονα και online. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημά σας αποκλειστικά online από το σπίτι σας, ή να έρχεστε στα δια ζώσης -στο Shantom- και επιλεκτικά, αν χρειαστεί, να παρακολουθήσετε το μάθημά σας online από το σπίτι σας.
Σε περίπτωση μη ευκταίων απαγορεύσεων, όλα τα μαθήματα θα προσφέρονται κανονικά στην ώρα και την ημέρα τους online.
2. Απαιτούμενη έγκαιρη εγγραφή και ανανέωση μαθημάτων πριν τη λήξη της ενότητας
: Στα τμήματα, λόγω των τηρούμενων μέτρων και των αποστάσεων, ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει περιοριστεί. Απαιτείται έγκαιρη εγγραφή για να εξασφαλίσετε τη θέση σας και άμεση ανανέωση, πριν τη λήξη της ενότητάς σας, διότι τηρούμε σειρά προτεραιότητας.
3. Αναπληρώσεις μαθημάτων μόνον online: Τα μαθήματα που γίνονται δια ζώσης στην τάξη προσφέρονται ταυτόχρονα και online. Οι κωδικοί πρόσβασης θα σας δίνονται με την εγγραφή σας. Η μικρότερη ενότητα online μαθημάτων αντιστοιχεί σε τέσσερα μαθήματα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom

Εγγραφή στο Newsletter