Κύκλος χοροθεραπειών με τη Λήδα Shantala “Όταν η ψυχή χορεύει”

Κύκλος χοροθεραπειών με τη Λήδα Shantala “Όταν η ψυχή χορεύει”

ΚΥΚΛΟΣ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ

Κυριακή 21.01.2024, 11:00 – 15:00

Mε τη Λήδα Shantala

Όταν η ψυχή χορεύει

Η Χοροθεραπεία ή χοροκινητική έκφραση, είναι μια έντεχνη μέθοδος ψυχοθεραπείας που επιτυγχάνει μέσω της ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής κίνησης, του χορού και της τέχνης, βαθιές συνειδητοποιήσεις στον τρόπο που σκεπτόμαστε που αισθανόμαστε που κινούμαστε που εκφραζόμαστε και επικοινωνούμε. Η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής έκφρασης αφυπνίζουν νέες δυνατότητες του εγκεφάλου, αναπτύσσουν την εκφραστικότητα και την ικανότητα επικοινωνίας, καταπολεμούν την ψυχοσωματική δυσκαμψία, το άγχος, τη μελαγχολία.

Λίγα λόγια για τη συνεδρία:

Όταν χορεύουμε από το βάθος μας ανείπωτα, καταπιεσμένα συναισθήματα, ξεδιπλώνονται και εκφράζονται. Μέσα από την πηγαία κίνηση, φτιάχνεται ένα νήμα που μας συνδέει με την αλήθεια μας. Μας φορτίζει με την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να απελευθερώσουμε βαθύ δυναμικό που κουβαριασμένο συνθλίβεται μέσα μας. ΄Ετσι ανοίγεται νέος ορίζοντας συνειδητοποιήσεων που οδηγεί τα βήματά μας στο προσωπικό μας μονοπάτι.

Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες εδώ:

Προσφέρονται 4ωρες ομαδικές συνεδρίες δια ζώσης μία φορά το μήνα και ατομικές δια ζώσης ή online.

Σημείωση: Η πρώτη συνεδρία λειτουργεί ως δοκιμαστική και κατόπιν θα χρειαστεί να δεσμευτείτε για τουλάχιστον 3 συνεδρίες.

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Κυριακή 21.01.2024 | 11:00 – 15:00 

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Πολιτισμού Shantom, Τριπόλεως 35Α & Εύβοιας, 152 31 K. Χαλάνδρι, στάση μετρό "Χολαργός" της γραμμής 3 (έξοδος προς Αθήνα).

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στη γραμματεία, Δε-Πε. 18:00-22:00 , Παρ. 18:00-21:00, τηλ. 210-6717529, www.shantom.gr

Τακτοποίηση εισφοράς: Το αργότερο έως την Παρασκευή 19.01.2024. Είτε στη γραμματεία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία

Videos:

Ο Μύθος του Χορού Συνέντευξη με τη Λήδα Shantala – Aπόσπασμα Χοροθεραπείας στο 10.24:

Χοροθεραπεία στο Shantom με τη Λήδα Shantala:

Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια GDTR Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Ινδικής κλασικής Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala». Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha». 

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα.

Το 1987 άρχισε να διδάσκει κατ αρχήν στο «Κέντρο Μάντιραμ».

To 2003 δημιούργησε και διευθύνει τον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom.

Το 2022 ίδρυσε την Ακαδημία Ινδικής κλασικής Yoga και εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga 200 ωρών, με διεθνή πιστοποίηση. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Στις 28 Ιουνίου 2022, τιμήθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του ΕICBI (Europe India Centre for Business Industry) ως EUIndia60 Legend και συμπεριλήφθηκε στην ειδική τιμητική λίστα και στην επετειακή της έκδοση με 60 Legends, ανάμεσα σε παγκόσμιου κύρους προσωπικότητες, που επιβραβεύονται για το έργο τους με το οποίο συνέβαλαν και συμβάλουν στη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης- Ινδίας τα τελευταία 60 χρόνια.

H παρουσίαση της, στη σειρά 35
Το e-βιβλίο (στη σελίδα 35)  

Περισσότερα για τη Λήδα Shantala

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom