Επιλογή της Λήδας Shantala ανάμεσα στις 60 Legends

Επιλογή της Λήδας Shantala ανάμεσα στις 60 Legends

 Η φωτογραφία της κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου και η πλήρης παρουσίαση του έργου της στη σειρά και τη σελίδα 35, ανάμεσα σε τεράστιες προσωπικότητες  από όλους τους τομείς.
Ο κατάλογος με σύντομη παρουσίαση εδώ https://www.eicbi.org/euindia60-legends και
το βιβλίο (στη σελίδα 35 που αφορά τη Λήδα) εδώ https://online.fliphtml5.com/hxcnw/danm/#p=35

 Η επέτειος των 60 χρόνων

Το 2022 κλείνουν 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ινδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Ινδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο (1947). Στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα σε Ινδία και Ευρώπη, το EICBI, (Europe India Centre for Business & Industry), με τη καμπάνια #EUIndia60, έφτιαξε μία λίστα με 60 legends, αυθεντίες στους τομείς τους, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση των σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών, τα τελευταία 60 χρόνια. 

Οι 60 προσωπικότητες παρουσιάζονται σε μια επετειακή έκδοση βιβλίου. Το βιβλίο παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλες, στις 28 Ιουνίου 2022, το μέλος της επιτροπής του κοινοβουλίου και επικεφαλής κος Soren Gade απο την Δανία. Περιλαμβάνονται πολιτικοί, διπλωμάτες, επιστήμονες, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, όπως o διάσημος μουσικός Ravi Shankar,  ο συγγραφέας και ιστορικός William Dalrymple, ο συγγραφέας Dominique Lapierre , ο σκηνοθέτης Peter Brook , ο ηθοποιός  Ben Kingsley , ο βραβευβμένος Έλληνας μελετητής Νικόλας Καζάνας,  αλλα και ο J. Nehru, η Indira Gandhi, ο  Narendra Modi, η Margaret Thatcher, ο  J. Chirac, ο G.Macron, η A. Merkel, και πολλοί  άλλοι.

Ο κύριος Soren Gade στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Isaac Newton, o οποίος είχε δηλώσει ότι “αν κατάφερα να δω μακρύτερα, είναι γιατί στάθηκα επάνω στους ώμους Γιγάντων”. Ελπίζουμε είπε, ότι στηριζόμενη στους ώμους των EUIndia θρύλων, και χάρη στο έργο τους, η επόμενη γενιά των ΕUIndia  influencers θα προωθήσει την πρόοδο και τις ανακαλύψεις στις σχέσεις Ευρώπης Ινδίας. 

Η παρουσίαση της Λήδας Shantala:

Η Λήδα Shantala επελέγη ανάμεσα στις EUIndia60 Legends από το EICBI για τη συμβολή της στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας Ινδίας τα τελευταία 60 χρόνια.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Η Ελληνίδα χορογράφος, χορεύτρια, γκουρού του ινδικού κλασικού χορού και της Γιόγκα,  τιμάται γιατί εισήγαγε τον ινδικό κλασικό χορό στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τον για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Με εκτεταμένες σπουδές και βαθιά γνώση της Γιόγκα και της ινδικής φιλοσοφίας, είναι απόφοιτη της Bharata Kalanjali Dance Academy. Εκπαιδεύτικε στην τέχνη του Bharatanatyam από τους πλέον διαπρεπείς gurus: Sri Adyar Lakshman,V. P. Dhananjayan, Smt. Shanta Dhananjayan και Smt. Kalanidhi Narayanan. 
Δημιούργησε το πολιτιστικό κέντρο Mandiram, τη μόνη επαγγελματική σχολή ινδικού χορού στην Ελλάδα. Το 2003 μετέφερε όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου Μάντιραμ στο νεοσύστατο Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom όπου προσφέρονται μαθήματα Yoga, Bharatanatyam, χοροθεραπείας, πολεμικών τεχνών και χορών απ’όλον τον κόσμο, όπως και  σεμινάρια. Το 1985 ίδρυσε το Χοροθέατρο Λήδα Shantala, με το οποίο δημιούργησε πολλές διαπολιτισμικές παραγωγές, παντρεύοντας το αρχαίο με το σύγχρονο, σε συνεργασία με Ινδούς, Έλληνες και άλλους καλλιτέχνες από διάφορες χώρες.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom