Εναέριος Χορός

Ο Εναέριος χορός δίνει στο σώμα μας τη δυνατότητα να κινηθεί ελεύθερα στις τρεις διαστάσεις του χώρου προσφέροντας αίσθημα ελευθερίας και ευεξίας, ψυχολογική ανάταση και ίαση. Μέσα από την ευθυγράμμιση των στάσεων, αποκτούμε αρμονική κίνηση, ενδυνάμωση του σώματος και ηρεμία του μυαλού. Η ελαφρύτητα, η αντιστροφή και η εναρμόνιση των κινήσεων, μάς αποδεσμεύουν από το παθητικό βάρος.

Ο Εναέριος χορός μας κάνει να θυμηθούμε το παιδικό μας σώμα, το σώμα που σκαρφάλωνε, που αναποδογυριζόταν, που κινούταν ελεύθερα και απρόσμενα. «Χορεύοντας με τα πανιά» που κρέμονται από την οροφή απολαμβάνουμε την αίσθηση του ύψους, την ταχύτητα των ξετυλιγμάτων και την ομορφιά της εικόνας του σώματος στον αέρα.

Η προετοιμασία του σώματος -πριν ανέβουμε στα πανιά- περιλαμβάνει ενδυνάμωση των μυών, ασκήσεις ευλυγισίας και βελτίωση της φυσικής κατάστασης μέσα από τεχνικές της Yoga, της ενόργανης γυμναστικής αλλά και του Traditional Thai Yoga Massage.

Το μάθημα πραγματοποιείται στη μεγάλη αίθουσα του Shantom, δίπλα στον κήπο, με οροφή 5,5 μέτρων ύψους και ειδική κατασκευή υψηλών προδιαγραφών για ασφαλή άσκηση. Διδάσκονται τρόποι ανεβάσματος στα πανιά, δεσίματα στα πόδια, στάσεις και πτώσεις. Χορογραφίες.

Απευθύνεται σε άτομα νέα ηλικιακά και με καλή φυσική κατάσταση.

Προσοχή!

Στην αρχή της περιόδου 2020-21 ο εναέριος χορός δεν πραγματοποιείται, για λόγους μέτρων προφύλαξης κατά του covid-19 και λόγω της απαγόρευσης κοινής χρήσης αξεσουάρ που δεν μπορούν να απολυμανθούν άμεσα. 

Χριστίνα ΖάννηΧριστίνα Ζάννη

Σπούδασε υποκριτική και γιόγκα, την οποία τελειοποίησε στη σχολή Mysore Mandala, στο Μαϊσορ της Νότιας Ινδίας. Στην Ταϋλάνδη εκπαιδεύτηκε στο ταϋλανδικό θεραπευτικό μασάζ. Το 2007 ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου φοίτησε στις σχολές τσίρκου La Arena, Club de Trapezistas και Circo Criollo. Εκεί, ειδικεύτηκε στα εναέρια ακροβατικά (πανιά, τραπέζιο, κρίκο και ιπτάμενο και περιστρεφόμενο σκοινί) καθώς και στις ασκήσεις εδάφους ακραίας ευλυγισίας (contortionism). Παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου χορού στον αέρα με τις ομάδες Brenda Angiel και De la Guarda.

Από το 2006 εργάζεται επαγγελματικά ως ακροβάτης εδάφους και αέρος. Παράλληλα, συνέχισε να ασκείται στο σύγχρονο χορό και την ενόργανη γυμναστική. Από το 2010, ξεκίνησε βαθιά ενασχόληση με τον κλασικό βόρειο-ινδικό χορό Κατάκ που σπούδασε στο Βαρανάσι της Βόρειας Ινδίας και στο Αλλαχαμπάντ της Βόρειας Ινδίας.

Έχει δώσει παραστάσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο με το Magic Happens και με την εναέρια ακροβατική ομάδα Libeloulas που ίδρυσε με τη Χρύσα Τραϊκοπούλου. Συμμετείχε ως ακροβάτης και ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις. Έχει δώσει πολυάριθμες παραστάσεις κλασικού ινδικού χορού Κατάκ με το σχήμα Shri Saraswati, το πρώτο στην Ελλάδα που παρουσιάζει χορό με ζωντανή συνοδεία κλασσικής ινδικής μουσικής.