Εναέρια Ακροβατικά

Τα εναέρια ακροβατικά σε πανί είναι μια σχετικά σύγχρονη μορφή τέχνης του τσίρκου που μετρά επίσημα μόλις 30 χρόνια ιστορίας, όμως οι ρίζες της είναι πανάρχαιες.
Αυτό που είναι ωστόσο αξιοσημείωτο είναι η τεράστια απήχηση που έχουν τα τελευταία χρόνια σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Και αυτό συμβαίνει γιατί η εναέρια κίνηση είναι απολύτως φυσική και εναρμονισμένη με τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος. Τα χέρια συνηθίζουν σιγά σιγά να σηκώνουν το βάρος μας και τότε ανοίγεται ένας ολόκληρος κινησιολογικός ορίζοντας, χωρίς όρια, με το πανί να γίνεται προέκταση του ανθρώπινου σώματος.
Το μάθημα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Στα ακροβατικά συνηθίζουμε να ονομάζουμε τις φιγούρες και τα «κόλπα» που μαθαίνουμε skills, δηλαδή δεξιότητες. Οι δεξιότητες αυτές γίνονται ο κορμός της τεχνικής μας. Όπως όμως οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά και μοναδικά πρόσωπα και σώματα, έτσι έχουν και διαφορετική κίνηση και η μοναδικότητα της κίνησης γίνεται ο μοχλός της προσωπικής εξέλιξης στα ακροβατικά, αλλά και παντού στη ζωή.

Το μάθημα πραγματοποιείται στη μεγάλη αίθουσα του Shantom, δίπλα στον κήπο, με οροφή 5,5 μέτρων ύψους και ειδική κατασκευή υψηλών προδιαγραφών για ασφαλή άσκηση. Διδάσκονται τρόποι ανεβάσματος στα πανιά, δεσίματα στα πόδια, στάσεις και πτώσεις. 

Βάσω ΧελάΒάσω Χελά

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά και στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου με τους Tapa Sudana, Βασίλη Παπαβασιλείου, Νικαίτη Κοντούρη, Theatergroep Hollandia, Μιχαήλ Μαρμαρινό, John Britton κ.α.
Από το 2004 ως το 2010 ήταν μέλος του θεατρικού σχήματος Abovo και συμμετείχε στις παραστάσεις Εκεί, εκεί στην Κόλαση, Ζελοβ, Μαμά Ελλάδα 2, καθώς και στην παράσταση The Planet, που απέσπασε ειδικό βραβείο περιοδείας στο BeFestival του Birmingham το 2010. Ως ηθοποιός συμμετείχε επίσης στην παράσταση Ορέστεια του Ιάννη Ξενάκη στο Μουσείο Μπενάκη το 2006 και στην παράσταση Μήπως Ονειρεύομαι; της Μαρίας Παυλοπούλου, ένα θεατρικό δρώμενο ειδικά διαμορφωμένο για βρέφη και νήπια έως 3 ετών.
Διδάσκει το μάθημα της Θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2011.
Από την ενασχόληση με το physical theatre προέκυψε η αγάπη για το χορό και η περιέργεια για το τσίρκο. Ασχολήθηκε με το μπαλέτο και το σύγχρονο χορό, και το 2012 ξεκίνησε μαθήματα εναέριων ακροβατικών με την Ευγενία Γαλεράκη. Παρακολούθησε σεμινάρια με την Sarah Bebe Holmes των Paper Doll Militia και από τον Ιανουάριο του 2021 κάνει personal coaching με τον Diego Salles. Διδάσκει εναέρια ακροβατικά από το 2018.