Αφρο-σύγχρονος χορός (afro-contemporary)

Δια ζώσης και live online συγχρόνως με το μάθημα. Με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.

Ο Αφρο-σύγχρονος χορός συνδυάζει το πνεύμα του αφρικάνικου χορού και τη δύναμη της πρωτόγονης έκφρασης με τον αυτοσχεδιασμό και τον σύγχρονο χορό (Limón -release). Σκοπός δεν είναι να μάθουμε χορογραφίες και παραδοσιακούς χορούς της Αφρικής αλλά να έρθουμε σε επαφή με τα βασικά μας ένστικτα και να νιώσουμε τον εσωτερικό πρωταρχικό παλμό μας μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη εξερεύνηση. Μέσω του ρυθμού ο Αφροσύγχρονος χορός εξερευνά τη ρίζα της εσωτερικής κίνησης βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε την προσωπική, ελεύθερη, ανεπιτήδευτη ροή της ενέργειας.

Αντλώντας από τη σοφία και την κουλτούρα του αφρικάνικου χορού –με συμβολισμούς από τα ζώα και από την ανθρώπινη καθημερινότητα- ο ασκούμενος επιτυγχάνει το άνοιγμα του στέρνου και της λεκάνης, τη γείωση μέσω των γυμνών πελμάτων, την εκτόνωση και την ευεξία.

Το μάθημα περιλαμβάνει:

  • Μεθοδευμένη προετοιμασία (ζέσταμα)
  • Ενδυνάμωση
  • Εξοικείωση με το ρυθμό
  • Παιχνίδι
  • Αυτοσχεδιασμό
  • Ομαδική δημιουργία χορογραφιών
  • Αποθεραπεία

Απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας.

Λασκαρίνα FegissaΛασκαρίνα Fegissa

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα από πατέρα αιθιοπικής καταγωγής και μητέρα ελληνίδα. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Ραλλούς Μάνου το 2003. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Σύγχρονου Χορού, Flamenco, Tango, Brazilian, African. Αργότερα ασχολήθηκε με τοπικούς χορούς της Ανατολικής Αφρικής.

Από το 2013 σπουδάζει Χοροθεραπεία μέσω Πρωτόγονης Έκφρασης στο Atelier du Geste Rythmé. Διδάσκει κλασικό σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική. Συνεργάστηκε με ομάδες χορού και θεατρικές ομάδες. Θέλοντας να κατανοήσει καλύτερα τις ρίζες της (Δύση-Αφρική) αποφάσισε να «παντρέψει» τον αφρικάνικο χορό με τον σύγχρονο, διδάσκοντας το μάθημα afro-contemporary fusion.

 

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για μαθήματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και προσφορές από το Shantom

Εγγραφή στο Newsletter